Οι εναλλακτικές τις ημέρες του καύσωνα

Προτάσεις για να μη χάσετε ούτε μία προπόνηση τις ημέρες με πολύ ζέστη

Share

Οι μέρες του καύσωνα και της έντονης ζέστης κάνουν την πραγματοποίηση μίας δρομικής προπόνησης κάπως πιο δύσκολη ιδιαίτερα για αυτούς που δεν έχουν πολύ χρόνο στο πρόγραμμά τους και δεν μπορούν να τρέξουν είτε νωρίς το πρωί είτε αργά το απόγευμα. Γι’ αυτό καλό είναι να έχετε πάντα μία εναλλακτική επιλογή στο μυαλό σας, ή και περισσότερες, ώστε να μη χάσετε ούτε μία προπόνηση. Ακολουθούν 4 προτάσεις για προπόνηση μακριά από τις ακτίνες του ήλιου που θα διατηρήσουν ή και θα βελτιώσουν τη φυσική σας κατάσταση και θα σας διασκεδάσουν.

Διάδρομος

Είναι ό,τι πιο κοντά στο τρέξιμο μπορείτε να κάνετε. Βασικά είναι τρέξιμο. Ο διάδρομος είναι σωτήρια λύση για τέτοιες μέρες αφού μπορείτε να κάνετε κανονικά την προπόνησή σας ακόμα και διαλειμματικές. Φροντίστε μονάχα ο χώρος που θα τρέξετε να αερίζεται, αν έχει πολύ ζέστη να βάλετε έναν ανεμιστήρα ενώ έχετε κοντά νερό ή ηλεκτρολύτες και πίνετε κάθε τόσο. Δείτε διάφορες προπονητικές προτάσεις για τον διάδρομο (προγράμματα, γρήγορες προπονήσεις, extra συμβουλές)

Σκαλοπάτια

Μία ιδιαίτερη αλλά και πολύ συναφής προπόνηση για δρομείς που σίγουρα θα διασκεδάσετε ενώ θα σας βοηθήσει σε επίπεδο ενδυνάμωσης, τεχνικής και συναρμογής. Ιδανικά προτιμήστε να την εκτελέσετε σε κάποιο κλειστό κλιμακοστάσιο (πολυκατοικία, κτίρια κλπ.) αρκεί βέβαια να μην “βράζει” από τη ζέστη. Δείτε εδώ ιδέες για προπονήσεις στα σκαλοπάτια.

Κυκλική

Μία κυκλική προπόνηση είναι ιδανική για… εντός των τοιχών προπονήσεις. Θα σας βοηθήσει να δυναμώσετε σε όλο το σώμα ενώ αν είστε νεότεροι δρομείς πιθανόν να βελτιώσει και την αντοχή σας. Οι επιλογές ασκήσεων είναι αμέτρητες, θα σας προτείναμε ωστόσο να επιλέξετε ασκήσεις που δυναμώνουν τον κορμό, τις μυικές ομάδες των ποδιών που συμμετέχουν στο τρέξιμο αλλά και των χεριών. Δείτε εδώ μία ολοκληρωμένη πρόταση κυκλικής προπόνησης

Άλλες μορφές γυμναστικής

Όσο και να το αγαπάμε, δεν υπάρχει μόνο το τρέξιμο! Οι ζεστές μέρες αποτελούν μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε νέα είδη προπόνησης σε κλειστό χώρο οι οποίες ωστόσο έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην ενδυνάμωση και στη σωστή στάση του σώματος των δρομέων. Yoga, pilates και χορός είναι μερικές από αυτές. Δοκιμάστε τις!

Αν πάλι τίποτε δεν σας κρατά μακριά από την προπόνηση σας και θέλετε απεγνωσμένα να βγείτε έξω για τρέξιμο μην ξεχνάτε μερικές βασικές οδηγίες για το τρέξιμο τις πολύ θερμές ημέρες του καλοκαιριού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eβδομαδιαίος περιοδισμός
Οργανώστε σωστά την προπονητική σας εβδομάδα για μέγιστη βελτίωση
Ο διάδρομος στο πρόγραμμά σας
Συμβουλές και οδηγίες για να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη του και να προπονηθείτε ακόμα καλύτερα
Ανοίξτε δρόμους μέσα στο σπίτι σας
Τέρμα στις συνηθισμένες δικαιολογίες για να αποφύγετε το τρέξιμο. Με ένα διάδρομο στο σπίτι, θα τρέχετε όσο και όποτε θελήσετε.
Back to Top