Επικά δρομικά βίντεο vol17

Πόσο extreme μπορεί να γίνει το τρέξιμο; Δείτε τρεις διαφορετικές εκδοχές!

Share

Ένας σπουδαίος δρομέας

Τη δεκαετία του ’90 οι Ευρωπαίοι Μαραθωνοδρόμοι είχαν πολύ υψηλό επίπεδο. Ένας από τους σπουδαιότερους ήταν χωρίς αμφιβολία ο Πορτογάλος Antonio Pinto. Νικητής στον Μαραθώνιο του Λονδίνου τρεις φορές το 1992, το 1997 και το 2000, είχε ατομικό ρεκόρ 2:06:36 που αποτελούσε και ρεκόρ Ευρώπης.

Είχε στεφθεί ακόμα Πρωταθλητής Ευρώπης στα 10.000μ. το 1998, ενώ το 1994 είχε κερδίσει και τον Μαραθώνιο του Βερολίνου!

Δείτε εδώ τη νίκη του στο Λονδίνο το 1997 όπου άφησε για λίγο πίσω τον μετέπειτα χρυσό Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Stefano Baldini.

Don’t try this at home…

Πολλές φορές όταν βλέπεις στην τηλεόραση τους δρομείς να τρέχουν μέσα στο στίβο δεν είναι εύκολο να αντιληφθείς πόσο γρήγορα τρέχουν. Στο βίντεο αυτό βλέπουμε τον Ιρλανδό 800άρη Joe Warne να προσπαθεί να τρέξει στο ρυθμό του Παγκόσμιου ρεκόρ στα 800μ. (τότε ήταν 1:41.10) στο διάδρομο.

Ο Warne άντεξε για περίπου 620μ. το ρυθμό τρέχοντας στα 28,5χλμ/..ωρα σε έναν διάδρομο εργομετρικού εργαστηρίου. Φυσικά στο εργαστήριο είχαν λάβει μέτρα προστασίας σε περίπτωση πτώσης, ενώ ο και ο διάδρομος ήταν σχεδιασμένος για τέτοιες ταχύτητες.

Η ταχύτητα όπως θα διαπιστώσετε είναι εντυπωσιακή! Δείτε την προσπάθειά του και σε καμία περίπτωση μην το προσπαθήσετε στο σπίτι!

Red Bull Lion Heart

Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό αγώνα όπου οι συμμετέχοντες – κορυφαίοι trail runners – καλούνται να ανέβουν και να κατέβουν μία από τις πιο διάσημες και πιο απότομες κορυφές της Ν. Αφρικής, το Lion’s Head!

Η διαδρομή του αγώνα θεωρείται από τις πιο απαιτητικές αλλά και “extreme”, ενώ για τελευταία φορά πραγματοποιήθηκε το 2017.

Δείτε το πραγματικά συναρπαστικό βίντεο του αγώνα του 2013.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικά δρομικά βίντεο vol13
Ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ, το Beer Mile, ανώμαλος δρόμος κι ένα… challenge
Επικά δρομικά βίντεο vol14
Ένας σπουδαίος δρομέας, ένας μεγάλος τελικός, τρέξιμο παρέα με την Emily και τα κορίτσια της Εθνικής Ιταλίας
Επικά δρομικά βίντεο vol2
Ενδιαφέροντα βίντεο από τον κόσμο του τρεξίματος
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο