Δώρα σχετικά με το τρέξιμο για δρομείς

Ιδέες και συμβουλές για ένα δρομικό χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό σας

Share

Βρείτε το δρομικό σας δώρο

Οι γιορτές αποτελούν μία (ακόμα) ευκαιρία να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να πάρετε κάτι που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε, ή να συνεχίσετε, τις δρομικές σας εξορμήσεις, να βελτιωθείτε και να γίνετε καλύτεροι δρομείς; Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε μερικές ξεχωριστές ιδέες και τις αξιολογούμε για να βρείτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες, τις δυνατότητες, αλλά και τις διαθέσεις σας!

Ρολόι/GPS


Είναι το κορυφαίο γκάτζετ – εργαλείο, καθώς θα σας δίνει πλήρη εικόνα για την προπόνησή σας και θα σας βοηθήσει να μάθετε τους ρυθμούς σας, να ελέγχετε τη βελτίωσή σας, και να έχετε γενικά μία καλύτερη εικόνα για το τρέξιμό σας. Τα σύγχρονα δρομικά ρολόγια δίνουν άμεση πληροφόρηση για το χρόνο που τρέχετε (μερικό και ολικό), την απόσταση που καλύπτετε (σε χλμ.), το ρυθμό που κινείστε (χρόνος/χλμ.), αλλά και άλλες χρήσιμες παραμέτρους, όπως την καρδιακή συχνότητα (εφόσον υπάρχει η ειδική ζώνη στήθους ή αισθητήρας καρπού), τις θερμίδες που καταναλώνετε, καθώς και πρόβλεψη για Μέγιστη Πρόσληψη Οξυγόνου κ.ά.

Η συμβουλή:
Αποφύγετε τα πολύ ακριβά μοντέλα με πολλές λειτουργίες που ίσως σας μπερδέψουν στην αρχή, αλλά και τα πολύ απλά, καθώς αν «κολλήσετε» με το τρέξιμο, σε λίγο καιρό ίσως να μη σας καλύπτουν. Επιλέξτε ένα μοντέλο από αξιόπιστες εταιρείες που έχουν εμπειρία στο δρομικό χώρο.

Εύρος τιμών: από 100 έως 350 € (κατά προσέγγιση)

Βαθμολογία: 9/10

——————–

Δρομικά ρούχα


Είναι σίγουρα μία επιλογή που και θα βρείτε πιο εύκολα και θα σας μείνει. Τα δρομικά ρούχα αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή, γιατί θα σας βοηθήσουν να απολαμβάνετε καλύτερα τις προπονήσεις σας, ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν είναι μόνο ότι προσφέρουν στιλ και προστασία (με τα ειδικά ανακλαστικά που διαθέτουν), αλλά επιτρέπουν, επιπλέον, στο σώμα να αναπνέει, είναι άνετα, συγκρατούν σωστά το σώμα και είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για τρέξιμο. 

Η συμβουλή:
Τολμήστε αγοράζοντας ένα κολάν για τα πόδια (αν δεν το έχετε κάνει ήδη), καθώς είναι εξαιρετικά άνετο για τρέξιμο και κρατά ζεστό το σώμα.

Εύρος τιμών: από 30 έως 150 € (κατά προσέγγιση)

Βαθμολογία: 8/10

————————- 

Δρομικά γκάτζετ

Υποτιμημένο γκάτζετ που, όμως, όσοι γνωρίζουν είναι πολύ προσεκτικοί στην αγορά τους. Οι κάλτσες είναι πολύ σημαντικές, καθώς κρατούν τα πόδια ζεστά, χωρίς να ιδρώνουν, επιτρέπουν τη διαπνοή, αποτρέπουν τους ερεθισμούς και κάνουν γενικά το τρέξιμο πιο ευχάριστο και ασφαλές.

Η συμβουλή:
Επιλέξτε ειδικές δρομικές κάλτσες και όχι απλά «αθλητικές», καθώς οι πρώτες διαθέτουν ειδικό σχεδιασμό και τεχνολογίες.

Εύρος τιμών: από 10 έως 45 € (κατά προσέγγιση)

Βαθμολογία: 8/10

————–

Ακουστικά

Ένα χρήσιμο δώρο που θα σας βοηθήσει να τρέχετε και να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική. Πλέον θα βρείτε μάλιστα και ειδικά ακουστικά που έχουν σχεδιαστεί για τρέξιμο, έχουν καλή εφαρμογή, δεν έχουν «απώλειες», έχουν πολύ χαμηλό βάρος και δεν κουράζουν. Αν αγαπάτε τη μουσική και τη χρησιμοποιείτε σαν κίνητρο για τις προπονήσεις σας, τότε μην το σκέφτεστε!

Η συμβουλή:
Αν είναι δυνατόν, δοκιμάστε τα πριν προχωρήσετε στην αγορά τους

Εύρος τιμών:
από 10 έως 150 € (κατά προσέγγιση)

Βαθμολογία: 8,5/10

————————— 

Δρομικά παπούτσια

Για το τέλος αφήσαμε το σημαντικότερο. Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν έχετε ήδη ένα δρομικό μοντέλο στην κατοχή σας, τότε μην το σκέφτεστε, αυτό είναι το δώρο σας. Τα δρομικά μοντέλα είναι κατασκευασμένα για να «τρέχουν» με τεχνολογίες και υλικά που αποσβένουν τους κραδασμούς, συγκρατούν τα πέλματα, επιτρέπουν την ομαλή κίνηση, και γενικά παρέχουν ασφάλεια, προστασία και ευχάριστο τρέξιμο. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές, οπότε σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα ταιριάζει με το γούστο, τις δυνατότητες και, προπάντων, με τα πέλματά σας.

Η συμβουλή:
Δοκιμάστε να το τρέξετε ή έστω να το περπατήσετε πριν την αγορά του.

Εύρος τιμών:
από 50 έως 200 € (κατά προσέγγιση)

Βαθμολογία: 9,5/10

Παπούτσια για τρέξιμο. Ποια να πάρω;

Δημοσίευση στο Runner 102 στη στήλη Στα Γρήγορα / Νέοι δρομείς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το τζίνι
Από τη στήλη «Τρέχοντας» της Αγγελικής Κοσμοπούλου
Και ζήσανε αυτοί καλά!
Από τη στήλη «Ιστορίες του δρόμου» της Χριστίνας Φωτεινοπούλου
Εναλλακτικά ζυμαρικά για δρομείς
Οι νέες μορφές των ζυμαρικών και η σχέση τους με τους δρομείς
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο