Στις 3 Μαΐου ο φιλανθρωπικός αγώνας Wings For Life World Run

Την Κυριακή, 3 Μαΐου, στις 14:00 (ώρα Ελλάδος) ο παγκόσμιος φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου Wings for Life World Run επιστρέφει σε 33 χώρες.

Share

Την Κυριακή 3 Μαΐου θα θα πραγματοποιηθεί ο παγκόσμιος φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου, Wings for Life World Run, που ενώνει τους, επαγγελματίες και μη, δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος) από 35 σημεία του κόσμου.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Wings for Life World Run είναι το Catcher Car, το οποίο λειτουργεί σαν «κινούμενη γραμμή τερματισμού». Τα Catcher Car ξεκινούν 30 λεπτά μετά την εκκίνηση των δρομέων, και συνεχίζουν προσπερνώντας τους δρομείς μέχρι να μείνει μόνο ένας. Στόχος των δρομέων είναι να τους φτάσει το Catcher Car όσο πιο αργά γίνεται, ώστε να στεφθούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Έτσι ο αγώνας δεν είναι ένας απλός διαγωνισμός μεταξύ του δρομέα και του Catcher Car, αλλά και ο δικαιότερος αγώνας του κόσμου, αφού όλοι ξεκινούν ταυτόχρονα, όπως και τα Catcher Cars.

Από το Κέιπ Τάουν στο Σαντιάγο και από τη Μελβούρνη στο Μόναχο, οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει, ερασιτέχνες δρομείς, επαγγελματίες αθλητές, χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων μέχρι και αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων. Ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει τις δεξιότητές του στο τρέξιμο ενάντια στον Ολυμπιακό Πρωταθλητή του σκι Aksel Lund Svindal, στον άσο της Formula 1 Mark Webber, στον ηθοποιό του Bollywood Ayushmaan Khurrana, καθώς επίσης και ενάντια σε δεκάδες χιλιάδες ερασιτέχνες δρομείς ανά τον κόσμο.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή ηθοποιοί, μοντέλα, τηλεπαρουσιαστές μέχρι και πολιτικοί καθώς ο στόχος είναι πολύ πιο σημαντικός από την ανάδειξη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Ο συναγωνισμός, η ευγενής άμιλλα, η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις κακώσεις του μυελού των οστών αλλά και η συγκέντρωση χρημάτων για σχετικές ιατρικές έρευνες αποτελούν τη βασική αποστολή του Wings for Life World Run. Άλλωστε από τον σκοπό αυτού του αγώνα δρόμου προκύπτει και το σλόγκαν του: Τρέχουμε για αυτούς που δεν μπορούν.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή Wings for Life World Run, διαθέσιμη δωρεάν για τα iOS στο App Store και για Android smartphones στο Google Play, για να προπονηθούν, για να εντοπίζουν το Cather Car μέσα από το smartphone τους αλλά και για να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα του αγώνα σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον, η εφαρμογή προσφέρει τη λειτουργία “selfie run”, επιτρέποντας στο χρήστη που δεν μπορεί να πάρει μέρος στον επίσημο αγώνα, να ζήσει την εμπειρία ως “selfie runner” από όπου και αν βρίσκεται, επιλέγοντας τη δική του διαδρομή. Η εγγραφή για το “selfie run”είναι διαθέσιμη μέχρι την 28η Απριλίου και κοστίζει 15€. Όπως με όλες τις εισπράξεις από τον επίσημο αγώνα δρόμου, έτσι και με την εν λόγω εγγραφή, το 100% των εσόδων θα διατεθούν προς όφελος του Ιδρύματος Ερευνών Νωτιαίου Μυελού, Wings for Life.

Για περισσότερες πληροφορίες και το live streaming του παγκόσμιου αγώνα δρόμου επισκεφθείτε το: www.wingsforlifeworldrun.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο