Ειρηνοδρομία 2024: Άνοιγμα εγγραφών

Στις 19 Μαΐου η καρδιά του δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής!

Share

Ειρηνοδρομία 2024: Στις 19 Μαΐου η καρδιά του δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής!

Στέλιος Μαμαλάκης: «Η Ειρηνοδρομία είναι πλέον ένας θεσμός για την πόλη μας! Τιμούμε αυτό που αντιπροσωπεύει και αποδίδουμε φόρο τιμής στον αγωνιστή της δημοκρατίας Αλέξανδρο Παναγούλη»  

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου για ακόμα μία χρονιά γίνεται κοινωνός και φορέας των πανανθρώπινων εννοιών και μηνυμάτων της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της συμπερίληψης. Οργανώνει την Κυριακή 19 Μαΐου την «Ειρηνοδρομία 2024», προσφέροντας κίνητρο για δράση σε δρομείς όλων των ηλικιών, από το Δήμο μας αλλά και ολόκληρη την Αττική, σε άλλη μία μοναδική αθλητική εμπειρία, όπως ξέρει καλά να κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Ο ιστορικός αυτός αγώνας έχει ήδη συμπληρώσει 40 χρόνια ζωής και μπαίνει αισίως στην 5η δεκαετία της ζωή του με κεντρικό μήνυμα: «Τρέχουμε για τα παιδιά μας! Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο».

Με αφορμή την έναρξη των εγγραφών ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν μέρος στην Ειρηνοδρομία, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για ένα θεσμό της πόλης μας τον οποίο ως νέα διοίκηση, όχι μόνο θα συνεχίσουμε, αλλά θα επιδιώξουμε να τον ενισχύσουμε και να τον διευρύνουμε.  Αποδίδουμε φόρο τιμής στον αγωνιστή της δημοκρατίας Αλέξανδρο Παναγούλη. Φέτος τα έσοδα από την εκδήλωση θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των σχολείων του δήμου».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ευάγγελος Μπούρης επισήμανε: «Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην Ειρηνοδρομία 2024η οποία πραγματοποιείταιγια καλό σκοπό.Τρέχουμε για τα παιδιά μας! Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο».

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει:

  • Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.
  • Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. (αγώνας και για μαθητές γυμνασίων & λυκείων)
  • Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ. (αγώνας και για μαθητές δημοτικού σχολείου)
  • 1000μ. διαδρομή ευαισθησίας για ΑΜΕΑ

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού και επίκεντρο όλων των παράλληλων εκδηλώσεων είναι το Δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου, που θα γίνει το σημείο αναφορά σε αυτήν την γιορτή ειρήνης, αλληλεγγύης και συμμετοχής.

Τους αγώνες διοργανώνει το  Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τα αθλητικά σωματεία ΟΦΚΑ «Οδυσσέας» και Πήγασος Αγίου Δημητρίου, ενώ τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.). 

Η Ειρηνοδρομία διεξάγεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη και έχει και κοινωνικό χαρακτήρα.

Δείτε τους όρους των αγώνων και δηλώστε συμμετοχή, όπως και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eirinodromia.gr/registration.html

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης» σε Θεσσαλονίκη και Βιέννη
Οι συμμετέχοντες και οι επιδόσεις τους
Μονοπάτι Παρνασσού 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσμτα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο