Ποτέ το παγωτό δεν ήταν τόσο ελαφρύ και τόσο γευστικό
Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
• 100γρ. μέλι
• 2 κ.σ κακάο
• 4 μεγάλες, ώριμες μπανάνες
• 2 κ.σ. ταχίνι
• 1/4 κ.γ. κανέλα
• 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις τυλίγουμε σε μεμβράνη και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4-ώρες. Σε επεξεργαστή τροφών ή μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά με τις μπανάνες κομμένες σε μέτρια κομμάτια. Δουλεύουμε το μείγμα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Τοποθετούμε το μείγμα σε ανάλογη φόρμα αφού πριν τοποθετήσουμε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί (για εύκολο ξεφορμάρισμα) και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες περίπου (μπορούμε να σερβίρουμε άμεσα χωρίς να καταψύξουμε). Τέλος σερβίρουμε γαρνίροντας προαιρετικά με φρούτα και σιρόπι της επιλογής μας.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 966 / 241,5 kcal
Πρωτεΐνες: 8,6 / 2,15 γρ.
Υδατάνθρακες: 215 / 53,75 γρ.
Λίπη: 8 / 2 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 117, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr/