Spinach & mushroom pie-pik

Μανιταρόπιτα με σπανάκι, νιφάδες βρώμης & αλεύρι αμυγδάλου

FacebookTwitterEmailShare

Μία εύκολη πίτα χωρίς φύλλο με υλικά μεγάλης διατροφικής αξίας (σίδηρος, βιταμίνη Κ, μαγνήσιο) αλλά και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη.

ΥΛΙΚΑ (2 μερίδες):
140 γρ. μανιτάρια στρογγυλά σε φέτες
80 γρ. σπανάκι baby κομμένο
40 γρ. νιφάδες βρώμης
2 αυγά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο σε φέτες
2 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
40 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη
ανάλογο αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (εξωτερική μεμβράνη) και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρουμε σε δυνατό αντικολλητικό τηγάνι για λίγα δευτερόλεπτα και κατά το τέλος της διαδικασίας προσθέτουμε το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Σοτάρουμε, για μερικά ακόμα δευτερόλεπτα και τα αφαιρούμε από τη φωτιά. Τα τοποθετούμε σ’ ένα σκεύος ανάμειξης και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί και στρώνουμε σε ανάλογο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25-30 περίπου λεπτά έως ότου αποκτήσει ένα ρόδινο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε ανάλογα κομμάτια. Καλή σας όρεξη!

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 701 / 350,5 kcal
Πρωτεΐνες: 32 / 16 γρ.
Υδατάνθρακες: 43 / 21,5 γρ. Λίπη: 44,6 / 22,3 γρ.

Δημοσίευση στο Runner νο. 90, του Θοδωρή Μήτση www.theodoremitsis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Σχόλια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παπαρδέλες μπολονέζ με κοτόπουλο και μικρά λαχανικά
Ενεργειακές μπουκιές με αμύγδαλα, κράνμπερι & ινδική καρύδα
Smoothie με βερίκοκο & μπανάνα
Back to Top