Spinach & mushroom pie-pik

Μανιταρόπιτα με σπανάκι, νιφάδες βρώμης & αλεύρι αμυγδάλου

Share

Μία εύκολη πίτα χωρίς φύλλο με υλικά μεγάλης διατροφικής αξίας (σίδηρος, βιταμίνη Κ, μαγνήσιο) αλλά και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη.

ΥΛΙΚΑ (2 μερίδες):
140 γρ. μανιτάρια στρογγυλά σε φέτες
80 γρ. σπανάκι baby κομμένο
40 γρ. νιφάδες βρώμης
2 αυγά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο σε φέτες
2 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
40 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη
ανάλογο αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (εξωτερική μεμβράνη) και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρουμε σε δυνατό αντικολλητικό τηγάνι για λίγα δευτερόλεπτα και κατά το τέλος της διαδικασίας προσθέτουμε το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Σοτάρουμε, για μερικά ακόμα δευτερόλεπτα και τα αφαιρούμε από τη φωτιά. Τα τοποθετούμε σ’ ένα σκεύος ανάμειξης και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί και στρώνουμε σε ανάλογο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25-30 περίπου λεπτά έως ότου αποκτήσει ένα ρόδινο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε ανάλογα κομμάτια. Καλή σας όρεξη!

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 701 / 350,5 kcal
Πρωτεΐνες: 32 / 16 γρ.
Υδατάνθρακες: 43 / 21,5 γρ. Λίπη: 44,6 / 22,3 γρ.

Δημοσίευση στο Runner νο. 90, του Θοδωρή Μήτση www.theodoremitsis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Spicy pasta
Πικάντικη μακαρονάδα χωρίς γλουτένη, με κυδώνια, ελαιόλαδο και σκόρδο
Βaked apple
Ψητά μήλα με δροσερή κρέμα γιαουρτιού , βρώμη και αποξηραμένους καρπούς
Mushrooms sauce pasta
Παστιτσάκι με πεννάκι ριγέ λαχανικών «ΗΛΙΟΣ», με σάλτσα μανιταριών & κρέμα «Ζεμύθα»
Back to Top