Xmas burger

Μπέργκερ από περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι

Share
Xmas burger

Η συνταγή μας Xmas burger: Μπέργκερ από περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι.
Επειδή τίποτα δεν πάει χαμένο και μετατρέπεται σε κάτι διαφορετικό και γευστικό.

ΥΛΙΚΑ

• 300 γρ. χοιρινό ψητό ή μαγειρευτό
• 3 τμχ. ψωμί burger 
• 40 γρ. γραβιέρα τριμμένη
• ½ ντομάτα (κομμένη φέτες)
• 1 κρεμμύδι φρέσκο (λεπτοκομμένο)
• 2 φύλλα μαρούλι
• 60 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
• 20 γρ. μουστάρδα
• 15 γρ. μέλι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• ανάλογο αλάτι / πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε σκεύος ανάμειξης διαλύουμε με τα χέρια μας το κρέας που έχει περισέψει της προηγούμενης ημέρας, αφαιρώντας την περιττή σάλτσα, σε περίπτωση που διαθέτει.

Σε ανάλογο τηγάνι και μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας μας με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθεί καλά και να ροδίσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και το φρέσκο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε απαλά. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και στο ίδιο σκεύος ψήνουμε τα ψωμάκια μας από τις δυο πλευρές για λίγα λεπτά.

Σερβίρουμε τα ζεστά ψωμάκια με μια σάλτσα γιαουρτιού (γιαούρτι-μουστάρδα-μέλι-αλάτι/ πιπέρι), το κρέας μας, ντομάτα και τα φύλλα μαρουλιού.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:

Ενέργεια: 1442 / 480 kcal
Πρωτεΐνες: 115 / 28,7 γρ.
Υδατάνθρακες: 106 / 35,3 γρ.
Λίπη: 62 / 20,6 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 129, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr στη στήλη Δρομικές γεύσεις

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ / κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Fish and Greens
Μία απολαυστική λύση αποκατάστασης
Salmon tartare
Ταρτάρ σολομού με σησαμέλαιο, μουστάρδα & λευκό κρεμμύδι
Lemon cake
Κέικ λεμονιού με ινδική καρύδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο