Chocolate bar

Μπάρες μαύρης σοκολάτας με αφράτο στραγάλι & σταφίδα

Share

Η γευστική ενεργειακή μπάρα στη vegan της εκδοχή

Μερίδες: 3

ΥΛΙΚΑ:
• 280γρ. σοκολάτα κουβερτούρα* (κατά προτίμηση μαύρη)
• 1 κούπα στραγάλια (αφράτα)
• 50γρ. σταφίδες
• 1 ½ κ.σ. λάδι καρύδας
• ½ μπατόν βανίλια σκόνη
• 1 πρέζα αλάτι
* Μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετική κουβερτούρα κάτι που διαφοροποιεί τόσο τα διατροφικά στοιχεία όσο και το γευστικό αποτέλεσμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το λάδι καρύδας. Προσθέτουμε τη βανίλια με το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι (επιλέγουμε το μέγεθός του έτσι ώστε το τελικό πάχος της σοκολάτας μας να είναι στο ½ εκατοστό περίπου ή σύμφωνα με το γούστο μας). Προσθέτουμε το μείγμα της χλιαρής σοκολάτας και γαρνίρουμε αμέσως με τα στραγάλια και τις σταφίδες, πιέζοντάς τα απαλά μέχρι να καλυφθούν από αυτό. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30-50 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και κόβουμε σε κομμάτια. 

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει  στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 2215 / 738 kcal
Πρωτεΐνες: 29,8 / 9,9 γρ.
Υδατάνθρακες: 195 / 65 γρ.
Λίπη: 146,2 / 48,7 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 118, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Chicken Meatballs
Κεφτεδάκια κοτόπουλου με νιφάδες βρώμης και λευκή κινόα, σε σάλτσα ντομάτας
Pasta salad
Δροσερή σαλάτα με κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη, φρέσκο σπανάκι, ντοματίνια & φέτα
Fresh salad
Δροσερή σαλάτα με πένες ολικής άλεσης, καπνιστό ζαμπόν κοτόπουλου, ταμπουλέ από κουνουπίδι & αρωματική βινεγκρέτ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο