Pita / Pizza

Πίτσα με τρυφερές σιμιγδαλένιες πίτες ολικής άλεσης, αβοκάντο, ντομάτα & φέτα

Share

Ένα ελαφρύ και εναλλακτικό σνακ με δυνατότητα διαμόρφωσης του τελικού γευστικού αποτελέσματος.

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
2 τμχ. πίτες ολικής άλεσης (18-20 εκ.)
1 τμχ. αβοκάντο ώριμο
2 τμχ. μικρές ντομάτες
60 γρ. φέτα
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι (σε φέτες)
1 κ.σ. ελαιόλαδο ανάλογο αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το αβοκάντο και τα τοποθετούμε σε σκεύος ανάμειξης μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι και το ελαιόλαδο, προσθέτοντας ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι και γαρνίρουμε ανάλογα τις πίτες. Τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 912,8 / 456,4 kcal.
Πρωτεΐνες: 24,66 / 12,33 γρ.
Υδατάνθρακες: 101,4 / 50,7 γρ. Λίπη: 45,4 / 22,7 γρ.

Δημοσίευση στο Runner νο. 89, του Θοδωρή Μήτση www.theodoremitsis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Healthy chicken
Κοτόπουλο ψητό σε κρούστα από γραβιέρα & αμύγδαλο με κους κους από λαχανικά
Ώρα για σνακ
Τα καλύτερα καλοκαιρινά μίνι γεύματα για δρομείς
Βaked rice
Φουρνιστό ρύζι μπασμάτι με μυρωδικά, φιστίκια κάσιους & ξύσμα λεμονιού
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο