Pita / Pizza

Πίτσα με τρυφερές σιμιγδαλένιες πίτες ολικής άλεσης, αβοκάντο, ντομάτα & φέτα

Share

Ένα ελαφρύ και εναλλακτικό σνακ με δυνατότητα διαμόρφωσης του τελικού γευστικού αποτελέσματος.

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
2 τμχ. πίτες ολικής άλεσης (18-20 εκ.)
1 τμχ. αβοκάντο ώριμο
2 τμχ. μικρές ντομάτες
60 γρ. φέτα
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι (σε φέτες)
1 κ.σ. ελαιόλαδο ανάλογο αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το αβοκάντο και τα τοποθετούμε σε σκεύος ανάμειξης μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι και το ελαιόλαδο, προσθέτοντας ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι και γαρνίρουμε ανάλογα τις πίτες. Τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 912,8 / 456,4 kcal.
Πρωτεΐνες: 24,66 / 12,33 γρ.
Υδατάνθρακες: 101,4 / 50,7 γρ. Λίπη: 45,4 / 22,7 γρ.

Δημοσίευση στο Runner νο. 89, του Θοδωρή Μήτση www.theodoremitsis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
After Race Avocado
Γουακαμόλε με μανιτάρια και αυγό ποσέ σε φρυγανισμένο ψωμί ολικής
Χορτόπιτα με σέσκουλα, μυρώνια και τραχανά
Μόνο του ή συνδυαστικά με ένα κυρίως γεύμα, δίνει την απαραίτητη ώθηση στον οργανισμό προσφέροντας φυτικές ίνες, σίδηρο και βιταμίνες C, E, A
Runner brownie
Εναλλακτικό brownie με 3 υλικά χωρίς ζάχαρη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο