Pita / Pizza

Πίτσα με τρυφερές σιμιγδαλένιες πίτες ολικής άλεσης, αβοκάντο, ντομάτα & φέτα

Share

Ένα ελαφρύ και εναλλακτικό σνακ με δυνατότητα διαμόρφωσης του τελικού γευστικού αποτελέσματος.

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
2 τμχ. πίτες ολικής άλεσης (18-20 εκ.)
1 τμχ. αβοκάντο ώριμο
2 τμχ. μικρές ντομάτες
60 γρ. φέτα
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι (σε φέτες)
1 κ.σ. ελαιόλαδο ανάλογο αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το αβοκάντο και τα τοποθετούμε σε σκεύος ανάμειξης μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι και το ελαιόλαδο, προσθέτοντας ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι και γαρνίρουμε ανάλογα τις πίτες. Τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 912,8 / 456,4 kcal.
Πρωτεΐνες: 24,66 / 12,33 γρ.
Υδατάνθρακες: 101,4 / 50,7 γρ. Λίπη: 45,4 / 22,7 γρ.

Δημοσίευση στο Runner νο. 89, του Θοδωρή Μήτση www.theodoremitsis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Gluten free pasta
Κριθαρότο με κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη με μοσχαράκι, λιναρόσπορο & φρέσκα μυρωδικά
Tuna sandwich
Μία γευστική, αλλά ελαφριά εκδοχή ενός αγαπημένου σνακ
Chocolate cookies
Cookies σοκολάτας με βρώμη και μπανάνα
Back to Top