Homemade chocolate bar

Σπιτική σοκολάτα με αφράτα στραγάλια, φουντούκια, μέλι & λάδι καρύδας

Share
Σπιτική σοκολάτα με αφράτα στραγάλια, φουντούκια, μέλι & λάδι καρύδας

Μία πρακτική λύση για τους λάτρεις της γλυκιάς ενέργειας

MΕΡΙΔΕΣ: 5 (των 65γρ. περίπου)

ΥΛΙΚΑ

• 1/2 κούπα κακάο σκόνη
• 1/4 κούπα μέλι
• 1/2 κούπα λάδι καρύδας
• 1/4 κούπα στραγάλια αφράτα
• 1/4 κούπα φουντούκια
• 1/3 κούπα καρύδα τριμμένη
• 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ανάλογο ταψάκι στο φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά μέχρι να καβουρντιστούν. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε τηγάνι και χαμηλή θερμοκρασία. Αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο με το μέλι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ανάλογο επίπεδο ταψάκι απλώνουμε τα στραγάλια και τα φουντούκια και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα. Περιχύνουμε με το σοκολατένιο μείγμα τα υλικά, σε ύψος μισού εκατοστού, περίπου. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τοποθετούμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. Κόβουμε σε ανάλογα κομμάτια και τα διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου μας.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1731 / 346,2 kcal
Πρωτεΐνες: 19,2 / 3,84 γρ.
Υδατάνθρακες: 119 / 23,8 γρ.
Λίπη: 131 / 26,2 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 124, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr στη στήλη Δρομικές γεύσεις

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ / κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pasta turkey
Ρολάκια γαλοπούλας με τραγανά πιττάκια από «ΗΛΙΟΣ» Ρουμελιώτικες χυλοπίτες & κρέμα από κατίκι με μυρώνια
Mushrooms sauce pasta
Παστιτσάκι με πεννάκι ριγέ λαχανικών «ΗΛΙΟΣ», με σάλτσα μανιταριών & κρέμα «Ζεμύθα»
Runner brownie
Εναλλακτικό brownie με 3 υλικά χωρίς ζάχαρη
Back to Top