Yogurt pie

Γιαουρτόπιτα με μέλι

Share

Ένα ελαφρύ και γευστικό γλυκό, χωρίς επιπλέον θερμίδες

Mερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ:

•  280 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
• 4 αυγά
• 60 γρ. μέλι
• 14 γρ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ανάλογο σκεύος ανάμειξης χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση. Τοποθετούμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα του κέικ (διαμέτρου 20 εκ.). Αν δεν έχουμε τέτοιο σκεύος χρησιμοποιούμε τσέρκι 20 εκ., το οποίο τοποθετούμε σε κομμάτι αλουμινόχαρτου. Μετά τυλίγουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου γύρω από το τσέρκι, ώστε να δημιουργηθεί μια βάση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 170°C. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε  με τη  βοήθεια ενός μαχαιριού, αφού αφήσουμε την πίτα μας να κρυώσει. Σερβίρουμε ανάλογα με μαρμελάδα από φρέσκα φρούτα εποχής.

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

∆ΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά µερίδα:
Ενέργεια: 626 / 156,5 kcal

Πρωτεΐνες: 37,2 / 9,3 γρ.
Υδατάνθρακες: 77,5 / 19,4 γρ.
Λίπη: 18,5 / 4,6 γρ.

Δημοσίευση στο Runner  107, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pasta in white
Ταλιατέλες με κοτόπουλο & μανιτάρια σε κρέμα ρεβιθιού
Spicy pasta
Πικάντικη μακαρονάδα χωρίς γλουτένη, με κυδώνια, ελαιόλαδο και σκόρδο
Healthy pasta
Ζυμαρικά από κόκκινη φακή με πέστο βασιλικού & τόνο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο