Chocolate cream

Ελαφρύ παγωτό με μπανάνα, κακάο, ταχίνι & κανέλα

Share

Ποτέ το παγωτό δεν ήταν τόσο ελαφρύ και τόσο γευστικό

Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

• 100γρ. μέλι
• 2 κ.σ κακάο
• 4 μεγάλες, ώριμες μπανάνες
• 2  κ.σ. ταχίνι
• 1/4  κ.γ. κανέλα
• 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις τυλίγουμε σε μεμβράνη και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4-ώρες. Σε επεξεργαστή τροφών ή μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά με τις μπανάνες κομμένες σε μέτρια κομμάτια. Δουλεύουμε το μείγμα για μερικά δευτερόλεπτα  μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Τοποθετούμε το μείγμα σε ανάλογη φόρμα αφού πριν τοποθετήσουμε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί (για εύκολο ξεφορμάρισμα)  και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες περίπου (μπορούμε να σερβίρουμε άμεσα χωρίς να καταψύξουμε). Τέλος σερβίρουμε γαρνίροντας προαιρετικά με φρούτα και σιρόπι της επιλογής μας.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 966 / 241,5 kcal
Πρωτεΐνες: 8,6 / 2,15 γρ.
Υδατάνθρακες: 215 / 53,75 γρ.
Λίπη: 8 / 2 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 117, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pear cake
Κέικ με αχλάδια, αλεύρι ολικής άλεσης, βρώμη και μέλι
Marathon pasta
Σπαγγέτι με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα, με ρεβίθια & ταχίνι
Yogurt tartines
Ταρτίνες με κρέμα γιαουρτιού, φρέσκα σύκα και μέντα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο