Pear cake

Κέικ με αχλάδια, αλεύρι ολικής άλεσης, βρώμη και μέλι

Share
Pear cake

Υγιεινή και ελαφριά γλυκιά πρόταση για ελαφρύ σνακ

Μερίδες: 5

ΥΛΙΚΑ

• 2 αχλάδια καθαρισμένα
• 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
• 100 γρ. αλεύρι βρώμης
• 50 γρ. ζάχαρη καστανή
• 200 γρ. μέλι
• 120 γρ. γάλα φρέσκο
• 85 γρ. καρύδια (ψίχα)
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
• Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε σκεύος ανάμειξης ανακατεύουμετο γάλα με τη ζάχαρη και τα αυγά. Σε ανάλογη κατσαρόλα ζεσταίνουμεελαφρά το μέλι και προσθέτουμε το προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνουμε έπειτα τα δύο άλευρα με το μπέικινπάουντερ, την κανέλα, το ξύσμα και τη ψίχααπό τα καρύδια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τααχλάδια σε μέτριες φέτες. Σε ανάλογη φόρμα κέικ στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και στρώνουμετα αχλάδια. Προσθέτουμε το μείγμα κέικ καιψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει, και ξεφορμάρουμε γυρίζοντας ανάποδα. Συνοδεύουμε ανάλογα το γούστο μας με γιαούρτι ή άγλυκη κρέμα σαντιγί.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:

Ενέργεια: 2556 / 511,2 kcal
Πρωτεΐνες: 54 / 10,8 γρ.
Υδατάνθρακες: 429 / 85,8 γρ.
Λίπη: 62,35 / 12,47 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 122, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ / κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tuna sandwich
Μία γευστική, αλλά ελαφριά εκδοχή ενός αγαπημένου σνακ
Fish and Greens
Μία απολαυστική λύση αποκατάστασης
Gluten free pasta
Κριθαρότο με κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη με μοσχαράκι, λιναρόσπορο & φρέσκα μυρωδικά
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο