Zucchini meal

Ένα ελαφρύ πιάτο με κύριο συστατικό το λαχανικό-βασιλιά του καλοκαιριού

Share
Zucchini meal

Η συνταγή μας Zucchini meal: Χορτοφαγικό πιάτο με κολοκυθάκια γκρατινέ, γιαούρτι, φέτα & ελιές

Ένα ελαφρύ πιάτο με κύριο συστατικό το λαχανικό-βασιλιά του καλοκαιριού

MΕΡΙΔΕΣ / 2 /

ΥΛΙΚΑ

• 4 μέτρια κολοκύθια
• 150 γρ. φέτα
• 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 10 ελιές  μέτριες
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια ξερά λεπτοκομμένα
• 1 κ.γ. θυμάρι  φρέσκο ή αποξηραμένο
• 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
• ανάλογο αλάτι /πιπέρι
• 2 κ.γ. φρυγανιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στη μέση και κατά μήκος. Τα ψήνουμε για 20’ περίπου σε δυνατό φούρνο στους 180°C, αφού  πρώτα τα χαράξουμε με μαχαίρι και τα πασπαλίσουμε με αλάτι και ελαιόλαδο. Αφαιρούμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη γέμιση κρεμμυδιού, επικαλύπτοντας με την κρέμα από γιαούρτι και φέτα. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 190°, αφού πασπαλίσουμε με τριμμένη φρυγανιά και λίγο ελαιόλαδο.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τα κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες) και μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τις ελιές κομμένες και καθαρισμένες από κουκούτσια, και πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικά, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα περιττά λάδια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ: Σε μπλέντερ προσθέτουμε το γιαούρτι με τη φέτα, ελαιόλαδο και λίγη πάπρικα. Τα κόβουμε σε μέτριο βαθμό, αφήνοντας να φαίνονται κομματάκια φέτας. 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:

Ενέργεια:  970 / 485 kcal
Πρωτεΐνες: 34,3 / 17,15 γρ.
Υδατάνθρακες: 37,2 / 18 γρ.
Λίπη: 76 / 38 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 132, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr στη στήλη Δρομικές γεύσεις

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ / κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xmas burger
Μπέργκερ από περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι
Speed apple pie
Γρήγορη μηλόπιτα με αλεύρι βρώμης & πεκάν
Lemon cheesecake
Cheesecake λεμονιού με μέλι, γκρανόλα και ρόδι
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο