Lemon cake

Κέικ λεμονιού με ινδική καρύδα

FacebookTwitterEmailShare

Μία αγαπημένη γεύση κέικ που μπορεί άνετα να σας συνοδεύσει στη γιορτινή περίοδο

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα καρύδα ινδική (τριμμένη)
1 κούπα γιαούρτι 2%
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
3 αυγά
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1/2 κούπα χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι, την καρύδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε ζάχαρη, το μέλι, τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για περίπου 50 λεπτά. Όταν το κέικ είναι έτοιμο (το τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα), το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε προαιρετικά με σάλτσα του γούστου μας.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 3702 / 462,75 kcal
Πρωτεΐνες: 52,4 / 6,55 γρ.
Υδατάνθρακες: 340 / 42,5 γρ.
Λίπη: 237 / 29,62 γρ.

Συντομεύσεις: κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

Δημοσίευση στο Runner 102, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.com

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Σχόλια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρυθμίστε μέσω της σωστής διατροφής το πρόβλημα της υψηλής πίεσης
Μία γευστική, αλλά ελαφριά εκδοχή ενός αγαπημένου σνακ
Τραγανές μπρουσκέτες με άλειμμα φακής, φέτα και βαλεριάνα
Back to Top