Beetroot hummus

Χούμους παντζαριού με ρεβίθια και πορτοκάλι

Share

Χούμους παντζαριού με ρεβίθια και πορτοκάλι
Μία συνταγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτικό ή ως σνακ. Iδανική για και vegan

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

ΥΛΙΚΑ:
• 500 γρ. ρεβίθια μέτρια
• 300 γρ. παντζάρια
• 100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• χυμός από 2/3 πορτοκάλι
• χυμός από μισό λεμόνι
• 60 γρ. ταχίνι
• 1.500 γρ. ζωμός λαχανικών
• 1 κ.γ. αλάτι
• 2/3 κ.γ. κύμινο
• 2/3 κ.γ. ζάχαρη
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό να φουσκώσουν για 12 ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε ζωμό λαχανικών με κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε (κρατάμε, όμως, λίγα από τα υγρά τους). Ψήνουμε τα παντζάρια στους 200°C για περίπου 60’ (ανάλογα το μέγεθος). Τα ξεφλουδίζουμε και τα τοποθετούμε σε Thermomix (ή εναλλακτικά σε επεξεργαστή τροφών ή μπλέντερ) με τα ρεβίθια. Δουλεύουμε το μείγμα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει απόλυτα λείο. Προσθέτουμε το ταχίνι, τα μπαχαρικά, τη λιπαρή ουσία και τους χυμούς με προσοχή, δοκιμάζοντας τη γεύση. Τέλος δοκιμάζουμε τη γεύση από αλάτι, οξύτητα και πηκτικότητα και διορθώνουμε (αν το μείγμα μας είναι πολύ πηχτό αραιώνουμε με τα υγρά από τα ρεβίθια που έχουμε φυλάξει).

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 2617,4 / 436,2 kcal
Πρωτεΐνες: 111,3 / 18,6 γρ.
Υδατάνθρακες: 346,4 / 57,7 γρ.
Λίπη: 87,4 / 14,6 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 112, του Θοδωρή Μήτση Consultant Chef & Healty Food Developer, http://www.theodoremitsis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Fresh salad
Δροσερή σαλάτα με πένες ολικής άλεσης, καπνιστό ζαμπόν κοτόπουλου, ταμπουλέ από κουνουπίδι & αρωματική βινεγκρέτ
Βaked rice
Φουρνιστό ρύζι μπασμάτι με μυρωδικά, φιστίκια κάσιους & ξύσμα λεμονιού
Mushrooms sauce pasta
Παστιτσάκι με πεννάκι ριγέ λαχανικών «ΗΛΙΟΣ», με σάλτσα μανιταριών & κρέμα «Ζεμύθα»
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο