Βaked apple

Ψητά μήλα με δροσερή κρέμα γιαουρτιού , βρώμη και αποξηραμένους καρπούς

FacebookTwitterEmailShare

Μερίδες : 4

Μια γλυκιά επιβράβευση έπειτα από έντονη σωματική καταπόνηση. Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6, C, & σίδηρο.

ΥΛΙΚΑ
2 μέτρια μήλα (300 γρ.)
20 γρ. αμύγδαλα
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
120 γρ. γιαούρτι (2% λιπαρών)
30 γρ. μέλι
1 πρέζα κανέλα
30 γρ. κράνμπερι
10 γρ. βρώμη
10 γρ. ζάχαρη καστανή
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος (4 τεμάχια). Καθαρίζουμε τα κουκούτσια τους με κουταλάκι παριζιέν ή με ένα απλό κουτάλι. Τοποθετούμε τα κομμένα και καθαρισμένα μήλα σε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά. Τα μήλα μας είναι έτοιμα και δεν μένει παρά να ετοιμάσουμε το μείγμα γιαουρτιού που θα τα συνοδεύσει. Χρησιμοποιούμε ένα σκεύος ανάμειξης και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κουάκερ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε προσθέτοντας μια κουταλιά γιαουρτιού στα μήλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο, την κανέλα, το φιστίκι Αιγίνης και τα κράνμπερι! Έτοιμοι!

Καλή σας όρεξη!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ή ανά μερίδα:
Θερμίδες: 660 / 165 kcal
Πρωτεΐνες: 17 / 4,25 γρ.
Υδατάνθρακες: 109 / 27,25 γρ.
Λίπη: 21,04 / 5,26 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 80, του Θοδωρή Μήτση (www.theodoremitsis.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Σχόλια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοτόπουλο ψητό σε κρούστα από γραβιέρα & αμύγδαλο με κους κους από λαχανικά
Κρέπες με «Ζεμύθα», φιλέτο κοτόπουλου & baby ρόκα
Δροσερή σαλάτα με μούσμουλα, αμύγδαλα και ποικιλία από baby φύλλα
Back to Top