Βaked apple

Ψητά μήλα με δροσερή κρέμα γιαουρτιού , βρώμη και αποξηραμένους καρπούς

Share

Μερίδες : 4

Μια γλυκιά επιβράβευση έπειτα από έντονη σωματική καταπόνηση. Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6, C, & σίδηρο.

ΥΛΙΚΑ
2 μέτρια μήλα (300 γρ.)
20 γρ. αμύγδαλα
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
120 γρ. γιαούρτι (2% λιπαρών)
30 γρ. μέλι
1 πρέζα κανέλα
30 γρ. κράνμπερι
10 γρ. βρώμη
10 γρ. ζάχαρη καστανή
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος (4 τεμάχια). Καθαρίζουμε τα κουκούτσια τους με κουταλάκι παριζιέν ή με ένα απλό κουτάλι. Τοποθετούμε τα κομμένα και καθαρισμένα μήλα σε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά. Τα μήλα μας είναι έτοιμα και δεν μένει παρά να ετοιμάσουμε το μείγμα γιαουρτιού που θα τα συνοδεύσει. Χρησιμοποιούμε ένα σκεύος ανάμειξης και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κουάκερ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε προσθέτοντας μια κουταλιά γιαουρτιού στα μήλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο, την κανέλα, το φιστίκι Αιγίνης και τα κράνμπερι! Έτοιμοι!

Καλή σας όρεξη!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ή ανά μερίδα:
Θερμίδες: 660 / 165 kcal
Πρωτεΐνες: 17 / 4,25 γρ.
Υδατάνθρακες: 109 / 27,25 γρ.
Λίπη: 21,04 / 5,26 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 80, του Θοδωρή Μήτση (www.theodoremitsis.gr)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pork fillet
Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα κρασόμελου, πατάτες baby &λαχανικά ατμού
Beef & beans
Μοσχαράκι ραγού με κουνουπίδι & μαυρομάτικα φασόλια
Fish & Salad
Ψητός ξιφίας με σαλάτα από ντοματίνια, φασολάκια και φρέσκα μυρωδικά
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο