Βaked apple

Ψητά μήλα με δροσερή κρέμα γιαουρτιού , βρώμη και αποξηραμένους καρπούς

Share

Μερίδες : 4

Μια γλυκιά επιβράβευση έπειτα από έντονη σωματική καταπόνηση. Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6, C, & σίδηρο.

ΥΛΙΚΑ
2 μέτρια μήλα (300 γρ.)
20 γρ. αμύγδαλα
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
120 γρ. γιαούρτι (2% λιπαρών)
30 γρ. μέλι
1 πρέζα κανέλα
30 γρ. κράνμπερι
10 γρ. βρώμη
10 γρ. ζάχαρη καστανή
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος (4 τεμάχια). Καθαρίζουμε τα κουκούτσια τους με κουταλάκι παριζιέν ή με ένα απλό κουτάλι. Τοποθετούμε τα κομμένα και καθαρισμένα μήλα σε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά. Τα μήλα μας είναι έτοιμα και δεν μένει παρά να ετοιμάσουμε το μείγμα γιαουρτιού που θα τα συνοδεύσει. Χρησιμοποιούμε ένα σκεύος ανάμειξης και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κουάκερ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε προσθέτοντας μια κουταλιά γιαουρτιού στα μήλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο, την κανέλα, το φιστίκι Αιγίνης και τα κράνμπερι! Έτοιμοι!

Καλή σας όρεξη!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ή ανά μερίδα:
Θερμίδες: 660 / 165 kcal
Πρωτεΐνες: 17 / 4,25 γρ.
Υδατάνθρακες: 109 / 27,25 γρ.
Λίπη: 21,04 / 5,26 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 80, του Θοδωρή Μήτση (www.theodoremitsis.gr)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Beef steak
Μοσχαρίσια μπριζόλα στη σχάρα, μαριναρισμένη με πορτοκάλι & ακτινίδιο και πράσινη σάλτα μαϊντανού
After Race Avocado
Γουακαμόλε με μανιτάρια και αυγό ποσέ σε φρυγανισμένο ψωμί ολικής
Fresh chia
Σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, ωμέγα 3 και ωμέγα 6, αλλά και σε μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο.
Back to Top