Πουτίγκα γιαουρτιού με σπόρους chia, lime & φρέσκα φρούτα
Σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, ωμέγα 3 και ωμέγα 6, αλλά και σε μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο.
Mερίδες: 3
ΥΛΙΚΑ:
• 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 50 γρ. σπόροι chia
• 180 ml γάλα φρέσκο ή αμυγδάλου
• 60 γρ. μέλι
• ξύσμα από 1/2 λάιμ
• 1 πρέζα βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε σκεύος ανάμειξης τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα φουέ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα μας στο ψυγείο (συντήρηση) με μεμβράνη για τουλάχιστον 2 ώρες, για να σταθεροποιηθεί. Πριν το σερβίρουμε, ανακατεύουμε απαλά. Tο συνοδεύουμε με φρέσκα φρούτα εποχής και ξηρούς καρπούς.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά µερίδα:
Ενέργεια: 747,34 / 249,11 kcal
Πρωτεΐνες: 34,14 / 11,38 γρ.
Υδατάνθρακες: 81,64 / 27,21 γρ.
Λίπη: 31,58 / 10,52 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 106, του Θοδωρή Μήτση Consultant Chef & Healthy Food Developer, www.theodoremitsis.gr