Summer Chicken Salad

Σαλάτα κους κους με φιλετάκια κοτόπουλου

Share

Μια εύκολη και ταυτόχρονα ελαφριά συνταγή, πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία.

ΥΛΙΚΑ
100 γρ. κους κους
150 γρ. κοτόπουλο στήθος σε λεπτές φέτες
60 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
60 γρ. παντζάρι ξιδάτο σε μικρό καρέ
μαϊντανός ψιλοκομμένος
κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ½ κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 ντομάτα σε μικρό καρέ
½ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι ανάλογο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανάμειξης προσθέτουμε το κους κους με νερό σε αναλογία ένα προς ένα. Εκεί προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε για 10’, περίπου, έως ότου τραβήξει όλα τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμο ανακατεύουμε να γίνει σπυρωτό. Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε το τηγάνι μας να κάψει. Μαρινάρουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν καλά. Τελειώνουμε τη σαλάτα μας προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά με το κους κους. Σερβίρουμε ανάλογα με το γούστο μας.

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ή ανά μερίδα:
Θερμίδες: 892 / 446 kcal.
Πρωτεΐνες: 50,9 / 25,45 γρ.
Υδατάνθρακες: 109 / 54,5 γρ.
Λίπη: 27 / 13,5 γρ.

Δημοσίευση στο Runner νο. 81, του Θοδωρή Μήτση https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Energy bites
Ενεργειακές μπουκιές με αμύγδαλα, κράνμπερι & ινδική καρύδα
Fish & Salad
Ψητός ξιφίας με σαλάτα από ντοματίνια, φασολάκια και φρέσκα μυρωδικά
Mushrooms sauce pasta
Παστιτσάκι με πεννάκι ριγέ λαχανικών «ΗΛΙΟΣ», με σάλτσα μανιταριών & κρέμα «Ζεμύθα»
Back to Top