Spicy pasta

Πικάντικη μακαρονάδα χωρίς γλουτένη, με κυδώνια, ελαιόλαδο και σκόρδο

Share

Η αγαπημένη μακαρονάδα των δρομέων σε μία εναλλακτική και καλοκαιρινή εκδοχή

Μερίδες: 2

ΥΛΙΚΑ:

• 220 γρ. σπαγγέτι από καλαμπόκι (χωρίς γλουτένη)
• 400 γρ. κυδώνια  με όστρακο (καθαρισμένα)
• 50 ml ελαιόλαδο
• ½  κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. μαϊντανός  ψιλοκομμένος
• 1 πιπεριά καυτερή  ψιλοκομμένη
• 50 ml λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προσθέτουμε λίγο αλάτι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Σε ανάλογο τηγάνι, ή χαμηλή κατσαρόλα, σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε τα κυδώνια (αφού  τα έχουμε πλύνει πολύ καλά) και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αχνίζουμε με κλειστό καπάκι για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι τα όστρακα  να ανοίξουν και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα μας και προσθέτουμε το μαϊντανό και αλάτι-πιπέρι.

Δείτε προπονητικά θέματα για όλες τις αποστάσεις πατώντας εδώ.

∆ΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά µερίδα:

Ενέργεια: 1237 / 618,5 kcal
Πρωτεΐνες: 36,8 / 18,4 γρ.
Υδατάνθρακες: 181 / 90,5 γρ.
Λίπη: 37 / 18,5 γρ.

Δημοσίευση στο Runner  107, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Chocolate dessert
Χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς ζάχαρη με ινδική καρύδα & πικρή σοκολάτα
Spinach & mushroom pie-pik
Μανιταρόπιτα με σπανάκι, νιφάδες βρώμης & αλεύρι αμυγδάλου
Chocolate cream
Ελαφρύ παγωτό με μπανάνα, κακάο, ταχίνι & κανέλα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο