Χορτόπιτα με σέσκουλα, μυρώνια και τραχανά

Μόνο του ή συνδυαστικά με ένα κυρίως γεύμα, δίνει την απαραίτητη ώθηση στον οργανισμό προσφέροντας φυτικές ίνες, σίδηρο και βιταμίνες C, E, A

Share

ΥΛΙΚΑ:
300 γρ. σπανάκι κομμένο
300 γρ. σέσκουλα καθαρισμένα, κομμένα
300 γρ. πράσο λεπτοκομμένο
½ μάτσο μυρώνια
½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κούπα κρεμμύδι φρέσκο λεπτοκομμένο
½ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
½ κούπα τραχανάς
1 κούπα κατσικίσιο τυρί τριμμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
ανάλογο αλάτι-πιπέρι
4-5 τμχ. φύλλο χωριάτικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα λάχανα πλυμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα τρίβουμε ελαφρά με τα χέρια μας, για να μαλακώσουν και να βγάλουν τη σχετική τους υγρασία. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (μυρωδικά, ελαιόλαδο, τυρί, τραχανά) και αναμειγνύουμε. Μετά, αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί διαμέτρου 40 εκατοστών περίπου ή ανάλογου μεγέθους. Τοποθετούμε πρώτα δυο φύλλα, τα οποία βρέχουμε ενδιάμεσα με ελαιόλαδο, έπειτα τη γέμιση και επάνω της άλλα δυο φύλλα και αυτά λαδωμένα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου που εξέχουν από το ταψί, στρίβοντάς τις μαζί εκατοστό-εκατοστό, έτσι ώστε να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μια ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συντογή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 2330 / 582,5 kcal
Πρωτεΐνες: 76 / 19 γρ.
Υδατάνθρακες: 133 / 33,25 γρ.
Λίπη: 166 / 41,5 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 96, του Θοδωρή Μήτση www.theodoremitsis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Gluten free pasta
Κριθαρότο με κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη με μοσχαράκι, λιναρόσπορο & φρέσκα μυρωδικά
Chocolate bar
Μπάρες μαύρης σοκολάτας με αφράτο στραγάλι & σταφίδα
The runner tortilla
Τορτίγια με φιλετάκια κοτόπουλου, γραβιέρα & καλοκαιρινά λαχανικά
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο