Walnuts pie

Καρυδόπιτα με τζίντζερ, ελαιόλαδο & μαύρη ζάχαρη

FacebookTwitterEmailShare

Η κλασική καρυδόπιτα αναβαθμίζεται με νέα και ξεχωριστά υλικά

MΕΡΙΔΕΣ / 8

ΥΛΙΚΑ

• 250 γρ. καρύδια τριμμένα
• 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 160 γρ. ελαιόλαδο
• 150 γρ. χυμός από πορτοκάλι
• 20 γρ. τζίντζερ φρέσκο (τριμμένο)
• 160 γρ. ζάχαρη καστανή
• ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
• ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε σκεύος ανάμειξης προσθέτουμε το χυμό, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε καλά με σύρμα φουέ ή σπάτουλα σιλικόνης. Τοποθετούμε το μείγμα σε ανάλογη φόρμα ψησίματος (διαμέτρου 25 εκατοστών περίπου) αφού την έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 45 λεπτά.

Σερβίρουμε προαιρετικά με σάλτσα μαύρης σοκολάτας (150 γρ. γάλα / 150 γρ. μαύρη σοκολάτα). Βράζουμε το γάλα, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για να δείτε θέματα ενδυνάμωσης-ευλυγισίας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 4412 / 551,5 kcal
Πρωτεΐνες: 55 / 6,8 γρ.
Υδατάνθρακες: 319 / 39,8 γρ.
Λίπη: 324 / 40,5 γρ.

Δημοσίευση στο Runner  116, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ταλιατέλες με κοτόπουλο & μανιτάρια σε κρέμα ρεβιθιού
Γλυκοπατάτες ψητές με ταχίνι και κόλιανδρο Η «γλυκιά» εκδοχή της ενέργειας
Σαλάτα κους κους με φιλετάκια κοτόπουλου
Back to Top