Νιόκι με κουρκουμά, φρέσκια ντομάτα & αμύγδαλα

Μία γευστική εναλλακτική πρόταση για δρομείς των 5 & 10 χλμ.

Share

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα):
300 γρ. νιόκι
2 ντομάτες φρέσκιες
1/2 κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. κουρκουμάς σκόνη
1/3 κ.γ. βασιλικός φρέσκος
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
1 κ.γ. αλάτι
ανάλογο πιπέρι φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι, σε μια κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι αυτή να μαραθεί. Προσθέτουμε ανάλογο αλάτι, το μέλι με το βασιλικό και αφήνουμε να βράσει για 10 περίπου λεπτά, ελέγχοντας τα υγρά. Δοκιμάζουμε αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να ξεκουραστεί. Σε κατάλληλη κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, τον κουρκουμά και το αλάτι. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα νιόκι και βράζουμε ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου 2-3 λεπτά). Στραγγίζουμε τα υγρά σε τρυπητό και σερβίρουμε ανάλογα με το γούστο μας!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1005 / 502,5 kcal
Πρωτεΐνες: 22,5 / 11,25 γρ.
Υδατάνθρακες: 140 / 70 γρ.
Λίπη: 39,5 / 19,75 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 93, του Θοδωρή Μήτση www.theodoremitsis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pita / Pizza
Πίτσα με τρυφερές σιμιγδαλένιες πίτες ολικής άλεσης, αβοκάντο, ντομάτα & φέτα
Marathon pasta
Σπαγγέτι με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα, με ρεβίθια & ταχίνι
Asparagus velute
Σπαραγγόσουπα με κουρκουμά και γαρίδες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο