Panna cotta

Πανακότα με γάλα καρύδας και γιαούρτι

FacebookTwitterEmailShare

Μια εναλλακτική συνταγή με πλούσια διατροφικά οφέλη και γεμάτη γεύση για τις μικρές στιγμές αδυναμίας. Προσοχή στην κατανάλωση!

Μερίδες: 7

ΥΛΙΚΑ:
400 ml γάλα καρύδας
200 γρ. γιαούρτι
250 ml κρέμα γάλακτος
6 τμχ. φύλλα ζελατίνης μεγάλα
75 γρ. ζάχαρη καστανή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Σε ανάλογη κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα καρύδας, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα μας φτάσει πριν τη θερμοκρασία βρασμού, γύρω στους 80-85°C, αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φύλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν μαζί με τη ζάχαρη. Περνάμε το μείγμα από ψιλή σίτα και σερβίρουμε σε μικρές φόρμες πανακότας ή απλά βαζάκια. Γαρνίρουμε ανάλογα με το γούστο μας με φρέσκα φρούτα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1621 / 231,5 kcal
Πρωτεΐνες: 26 / 3,7 γρ.
Υδατάνθρακες: 100,4 / 14,3 γρ.
Λίπη: 164 / 23,4 γρ.

Συντομεύσεις: κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

Δημοσίευση στο RUNNER 99, του Θοδωρή Μήτση www.theodoremitsis.com

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Σχόλια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Burger γαλοπούλας με πίτες λιναρόσπορου & πικάντικη σαλάτα παντζαριού
Σπαραγγόσουπα με κουρκουμά και γαρίδες
Τα καλύτερα καλοκαιρινά μίνι γεύματα για δρομείς
Back to Top