One Pot Pasta

Σπαγέτι θαλασσινών με ζυμαρικά ολικής άλεσης «ΗΛΙΟΣ»

Share

Μερίδες: 2

ΥΛΙΚΑ:

• 250 γρ. σπαγέτι ολικής άλεσης «Ήλιος»
• 150 γρ. γαρίδες Νο2 κτψ. (καθαρισμένες)
• 100 γρ. μύδια  κτψ. (ψίχα)
• 1 κούπα κουνουπίδι  (μικρές φούντες)
• 1 κούπα ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
• 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό (κομμένο φέτες)
• 2 σκελίδες σκόρδο (λεπτοκομμένο)
• ½ κούπα φρέσκος βασιλικός (χοντροκομμένος)
•1 ½  λίτρο από ζωμό λαχανικών (2 κύβοι)
• 3  κ.σ. ελαιόλαδο
• ανάλογο αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ανάλογη κατσαρόλα στρώνουμε όλα τα λαχανικά, τα μυρωδικά, τα θαλασσινά και τα μπαχαρικά. Πάνω τους απλώνουμε τα σπαγέτι ολικής άλεσης «Ήλιος» και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Έχουμε αραιώσει τους κύβους λαχανικών σε χλιαρό νερό το οποίο προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τα φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά  ανακατεύοντας συνεχώς απαλά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Θα χρειαστεί περίπου 12- 14 λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μαγειρέματος. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον χλιαρό ζωμό. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο και πρόσθετο φρέσκο βασιλικό.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1407 / 703,5 kcal
Πρωτεΐνες: 75,7 / 37,85 γρ.
Υδατάνθρακες: 165 / 82,5 γρ.

Λίπη: 49,45 / 24,72 γρ. Δημοσίευση στο Runner 119, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σωματικοί δείκτες
Η σημασία τους για την απώλεια βάρους και τη φυσική κατάσταση
Δρομικοί τραυματισμοί: Το πόδι της χήνας
Ή αλλιώς «Ορογονοθυλακίτιδα του χηνείου ποδός»
Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και οι κίνδυνοι που κρύβουν
Η Ειρήνη Χριστάκη, μας βοηθά να κατανοήσουμε τη φύση των μεταλλαγμένων τροφίμων αλλά και να δούμε τους κινδύνους που κρύβουν πίσω από τις… ετικέτες τους.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο