5-10k potatoes

Ψητές πατάτες με κρέμα από γιαούρτι, μουστάρδα & κεφαλογραβιέρα

Share
5-10k potatoes - Ψητές πατάτες με κρέμα από γιαούρτι, μουστάρδα & κεφαλογραβιέρα

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2

Το ιδανικό προαγωνιστικό γεύμα για όσουν θέλουν να συνδυάσουν γεύση και επιδόσεις

ΥΛΙΚΑ

• 4 πατάτες μέτριες
• 100γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
• 30γρ. μουστάρδα απαλή
• 30γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
• 2κ.σ. ελαιόλαδο
• ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• ανάλογο αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) με σφουγγάρι και άφθονο νερό. Σκουπίζουμε με πετσέτα κουζίνας. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για, περίπου 40’ (ανάλογα το μέγεθός τους). Ξεφουρνίζουμε και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Σχίζουμε τις κορυφές κατά μήκος και πιέζουμε να ανοίξουν.

Σε ανάλογο σκεύος ανάμειξης προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το τριμμένο τυρί, την πάπρικα και το ελαιόλαδο. Δουλεύουμε το μείγμα με σύρμα φουέ ή κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Γεμίζουμε  τις πατάτες με το μείγμα από γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον γραβιέρα. Ψήνουμε στο grill μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε ανάλογα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:

Ενέργεια: 1073 / 536,6 kcal
Πρωτεΐνες: 29 / 14,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 150,7 / 75,35 γρ. Λίπη: 39,4 / 19,7 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 128, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr στη στήλη Δρομικές γεύσεις

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ / κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
The drinking energy
Smouthie γλυκοπατάτας με γάλα αμυγδάλου & φυστικοβούτυρο
Gluten free pasta
Κριθαρότο με κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη με μοσχαράκι, λιναρόσπορο & φρέσκα μυρωδικά
Pita / Pizza
Πίτσα με τρυφερές σιμιγδαλένιες πίτες ολικής άλεσης, αβοκάντο, ντομάτα & φέτα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο