Green pizza

Πίτσα λαχανικών με ζύμη ολικής με ρόκα, καυτερή πιπεριά & ανθότυρο

Share
Green pizza

Βιταμίνες και μέταλλα σε μία υγιεινή, αλλά λαχταριστή συνταγή της Green pizza

Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:

• 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
• 300 γρ. αλεύρι λευκό
• 10 γρ. ξηρή μαγιά
• 250 γρ. χλιαρό νερό
• 1/3 κ.γ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. αλάτι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

• 3 ντομάτες φρέσκιες και ώριμες (ψιλοκομμένες)
• 150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους (σε φέτες)
• 3 κόκκινες γλυκιές πιπεριές (σε φέτες)
• 2 ξερά κρεμμύδια (σε φέτες)
• 15 ελιές Καλαμών (καθαρισμένες)
• 100 γρ. ρόκα
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• ανάλογο αλάτι / πιπέρι
• ½ κ.γ. ζάχαρη καστανή
• 1/3 κ.γ. πιπεριές τσίλι ή μπούκοβο (ψυλοκομμένες)
• 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένος)
• 100 γρ. ανθότυρο (σπασμένο σε μικρά κομμάτια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τη ζύμη:

Σε ανάλογο σκεύος προσθέτουμε τα αλεύρια με την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε.
Σε άλλο σκεύος αναμειγνύουμε τα υγρά με το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν καλά. Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά και ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 λεπτά, μέχρι το ζυμάρι μας να αποκτήσει λεία επιφάνεια και να μην κολλάει στα χέρια (αν η ζύμη είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και, αντίστροφα, αλεύρι αν είναι αρκετά μαλακιά).

Φτιάχνουμε δύο ισόποσες μπάλες και αφήνουμε τη ζύμη να ωριμάσει σκεπασμένη στους 50°C. Μόλις τα ζυμαράκια φουσκώσουν τα ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο με τη βοήθεια πλάστη σε πάχος μισό εκατοστό περίπου. Στρώνουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και προσθέτουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση:

Σε ανάλογο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, τις ελιές και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για τη σύνθεση:

Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 230°C. Γαρνίρουμε τη ζύμη με τα σοταρισμένα λαχανικά και ψήνουμε για 8-10 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Μόλις ψηθεί γαρνίρουμε με το ανθότυρο τη ρόκα, το βασιλικό και προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 2763 / 690,75 kcal
Πρωτεΐνες: 89 / 22,25 γρ.
Υδατάνθρακες: 388 / 97 γρ.
Λίπη: 95 / 23,75 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 121, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ / κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Spicy pasta
Πικάντικη μακαρονάδα χωρίς γλουτένη, με κυδώνια, ελαιόλαδο και σκόρδο
Summer smoothie
Smoothie με κεράσια, μπανάνα και γαρύφαλο
Chicken pasta
Παπαρδέλες μπολονέζ με κοτόπουλο και μικρά λαχανικά
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο