Γιουβετσάκι με ταχίνι, τόνο & σταφίδες

Ένα πλούσιο πιάτο ζυμαρικών για μαραθωνοδρόμους

Share

ΥΛΙΚΑ (μερίδες 2)
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
100 γρ. τόνος κονσέρβα σε νερό
30 γρ. σταφίδες
1 κ.σ. ταχίνι
χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
ζωμός λαχανικών (όσο χρειαστεί)
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ανάλογο αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ανάλογο σκεύος με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε ελαφρά για λίγα δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με ανάλογο ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει βράση. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας προσθέτουμε τον τόνο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ταχίνι, αλάτι-πιπέρι και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πετύχουμε ομοιογένεια και αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμη το φαγητό μας να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε ανάλογα!

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1528 / 764 kcal
Πρωτεΐνες: 63 / 31,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 256 / 128 γρ.
Λίπη: 28 / 14 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 93, του Θοδωρή Μήτση, https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tuna sandwich
Μία γευστική, αλλά ελαφριά εκδοχή ενός αγαπημένου σνακ
Φάκελος γαλακτοκομικά
Η σημασία των γαλακτοκομικών προϊόντων στη διατροφή μας και την άσκηση
Υπογλυκαιμία
Μάθετε πώς να προλαμβάνετε ή να αντιμετωπίζετε έναν ύπουλο δρομικό κίνδυνο
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο