Θες να κερδίσεις 3 χρόνια ζωής; Άρχισε να τρέχεις!

Διαβάστε τα ευεργετικά οφέλη της αγαπημένης σας συνήθειας

Share

Μία πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Iowa State University των ΗΠΑ δείχνει για μία ακόμα φορά τα ευεργετικά οφέλη του τρεξίματος στην υγεία.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα με επικεφαλής τον βοηθό καθηγητή Κινησιολογίας του Πανεπιστημίου DC Lee, καταλήγει στο συμπέρασμα πως το τρέξιμο διάρκειας 5 ή 10 λεπτών την ημέρα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό έφτασε το 45% ανάμεσα σε δρομείς και μη δρομείς.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν δεδομένα για περισσότερους από 55.000 ενήλικες για 15 χρόνια ώστε να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε αυτήν την έρευνα, σε σχέση με άλλες παρόμοιες που κατά καιρούς δημοσιεύονται, είναι πως ο συνολικός χρόνος της προπόνησης ή η έντασή της δεν φάνηκε να παίζουν κάποιο ρόλο. Απλά οι συμμετέχοντες έπρεπε να τρέχουν για έστω 5-10 λεπτά την ημέρα! Καταπληκτικό;

Oι ερευνητές μάλιστα υπολόγισαν πως ένας μέσος ερασιτέχνης δρομέας θα ξοδέψει λιγότερο από έξι μήνες πραγματικού χρόνου στο τρέξιμο σε ένα διάστημα 40 ετών, αλλά θα κερδίσει 3,2 χρόνια ζωής, εμφανίζοντας ένα συνολικά κέρδος σχεδόν 3 χρόνων! Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American College of Cardiology.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αίσθημα του μυϊκού κάματου και πώς να το ξεπεράσετε
Oι δρομείς γνωρίζουν καλά ότι, μερικές φορές, ακόμα και όταν προσπαθούν να συνεχίσουν το τρέξιμο, αισθάνονται από κάποιο σημείο και μετά, σωματική εξάντληση. Τι μπορεί να συμβαίνει στο σώμα και αρνείται πεισματικά να εκτελέσει τις εντολές του μυαλού;
Εγκεφαλική προπόνηση
Προετοιμαστείτε ψυχολογικά για τον μαραθώνιο και τον επόμενο στόχο σας
Τα μυστικά του ύπνου
Ένα «αποκαλυτπικό» infographic για την αξία αλλά και τα μυστικά του ύπνου
Back to Top