Άσπρο πάτο

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που απασχολούν τους δρομείς ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, εκτός από το πότε θα καταφέρουν να τρέξουν μαραθώνιο κάτω από 2:30 ή πότε θα πάρουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο, είναι…

Share

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που απασχολούν τους δρομείς ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, εκτός από το πότε θα καταφέρουν να τρέξουν μαραθώνιο κάτω από 2:30 ή πότε θα πάρουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο, είναι η αναζήτηση του κατάλληλου υγρού που πρέπει να πίνουν κατά την προπόνηση.

Tο ιδανικό είναι ένα αθλητικό ποτό, το οποίο περιέχει πρόσθετο νάτριο (αλάτι) και ενέργεια (π.χ. γλυκόζη). Πολλά από τα πιο συνηθισμένα και αλλά διάσημα αθλητικά ποτά έχουν σχεδιαστεί να περιέχουν ακριβώς τη σωστή αναλογία και να εφοδιάζουν με αυτά τα συστατικά το αίμα, μέσω του πεπτικού συστήματος, παρέχοντας έτσι τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες και την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός.

Tα «μαγικά» συστατικά αυτού του ιδιαίτερου και χρήσιμου ποτού είναι τα πολύ απλά και γνωστά σε όλους μας νερό, αλάτι και συνδυασμοί απλών και σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι αποτελούν τα συστατικά-κλειδιά για τη σύστασή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή στα αντιφλεγμονώδη
Η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων δε θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη σας κίνηση όταν αισθάνεστε κάποιον μικρό πόνο.
Mη χαλαρώνετε ούτε στιγμή
Aν το σώμα σας έχει την τάση να αυξάνει το βάρος του κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, υιοθετήστε μία καινούρια καθημερινή βραδινή συνήθεια που θα σας κρατήσει απασχολημένο.
Το γλωσσάρι του δρομέα
Το μίνι λεξικό των κυριότερων όρων του τρεξίματος
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο