Άσπρο πάτο

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που απασχολούν τους δρομείς ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, εκτός από το πότε θα καταφέρουν να τρέξουν μαραθώνιο κάτω από 2:30 ή πότε θα πάρουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο, είναι…

Share

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που απασχολούν τους δρομείς ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, εκτός από το πότε θα καταφέρουν να τρέξουν μαραθώνιο κάτω από 2:30 ή πότε θα πάρουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο, είναι η αναζήτηση του κατάλληλου υγρού που πρέπει να πίνουν κατά την προπόνηση.

Tο ιδανικό είναι ένα αθλητικό ποτό, το οποίο περιέχει πρόσθετο νάτριο (αλάτι) και ενέργεια (π.χ. γλυκόζη). Πολλά από τα πιο συνηθισμένα και αλλά διάσημα αθλητικά ποτά έχουν σχεδιαστεί να περιέχουν ακριβώς τη σωστή αναλογία και να εφοδιάζουν με αυτά τα συστατικά το αίμα, μέσω του πεπτικού συστήματος, παρέχοντας έτσι τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες και την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός.

Tα «μαγικά» συστατικά αυτού του ιδιαίτερου και χρήσιμου ποτού είναι τα πολύ απλά και γνωστά σε όλους μας νερό, αλάτι και συνδυασμοί απλών και σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι αποτελούν τα συστατικά-κλειδιά για τη σύστασή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τελευταίες συμβουλές
Με λιγότερες από 24 ώρες να απομένουν πριν από την εκκίνηση, σας θυμίζουμε τι δεν πρέπει να ξεχάσετε και σας δίνουμε τις συμβουλές της τελευταίας στιγμής που θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσετε.
Ερωτήσεις - Απαντήσεις
Η ομάδα του RUNNER απαντά σε κάθε σας ερώτηση σχετικά με την προπόνηση, την υγεία, τον εξοπλισμό, τη διατροφή και οτιδήποτε αφορά τη ζωή ενός δρομέα. Στείλτε κι εσείς τις ερωτήσεις σας στο [email protected] και οι ειδικοί του RUNNER θα λύσουν κάθε σας απορία.
Mη χαλαρώνετε ούτε στιγμή
Aν το σώμα σας έχει την τάση να αυξάνει το βάρος του κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, υιοθετήστε μία καινούρια καθημερινή βραδινή συνήθεια που θα σας κρατήσει απασχολημένο.
Back to Top