8ος Πράσινος Ημιμαραθώνιος Δρόμος

9-6-2018: Ημιμαραθώνιος και αγώνες 10 & 5 χλμ. στη Λευκάδα

Share

Το Σάββατο 9 Ιουνίου θα διεξαχθεί στο νησί της Λευκάδας ο 8ος Πράσινος Ημιμαραθώνιος Δρόμος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιμαραθώνιο και αγώνες 10 & 5 χλμ.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Αθλητικός Σύλλογος Λευκάδας “Φίλανδρος” σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκηρύσσουν τον 7ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου, 21.097 μέτρα, τους Αγώνες 5 και 10χλμ. καθώς και τον Αγώνα 1000μ. για μαθητές Δημοτικού (έτος γέννησης: 2006-2012) και Γυμνασίου. Ο Αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 09 Ιουνίου 2018.

Σημείο εκκίνησης – τερματισμού Αγώνων Ενηλίκων: Πάρκο Παραλίας Λευκάδας.

Ώρα εκκίνησης:

Ημιμαραθωνίου: 19:00 10χλμ: 19:02 5χλμ: 19:12

Διαδρομή αγώνα: Η διαδρομή είναι επίπεδη, ασφάλτινη και το μεγαλύτερο μέρος της οποίας βρίσκεται σε προστατευόμενο περιβάλλον NATURA, μεγάλης οικολογικής σημασίας. Η διαδρομή είναι μετρημένη και πιστοποιημένη επίσημα από την AIMS (Association of International Marathons and Distance Races), θα αναγράφεται ανά 1 χιλιόμετρο, ενώ έχει μηδενική υψομετρική διαφορά. Καθ’ όλο το μήκος της θα είναι φυλασσόμενη από την Τροχαία, το Λιμενικό Σώμα και τη Δημοτική Αστυνομία.

Κανονισμοί: Ισχύουν οι κανονισμοί της Διεθνής Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF). Όριο τερματισμού 150΄ για τον ημιμαραθώνιο, 60΄ για τον αγώνα 5χλμ και 90΄ για τον αγώνα 10χλμ. Μετά το πέρας των ανωτέρω ορίων ο αθλητής τρέχει αποκλειστικά με δική του ευθύνη.

Δήλωση συμμετοχής: Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα μπορεί να γίνει με ηλεκτρονική μορφή στο www.greenhalfmarathon.gr. Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να συνοδεύεται με on line πληρωμή (paypal, ή πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση του αντίστοιχου αντιτίμου στον κάτωθι λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς (ΙΒΑΝ: GR3401724540005454060725500). Το αποδεικτικό της κατάθεσης πρέπει να αποστέλλεται ηλεκτρονικά ως είναι ή απλά ο αριθμός και η τράπεζα κατάθεσης. Επίσης το αποδεικτικό κατάθεσης πρέπει να παρουσιάζεται κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής ενώ στην αιτιολογία πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του αθλητή-τριας που θα λάβει μέρος στον αγώνα.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει ο κάθε αθλητής και αθλήτρια να έχει δηλωθεί μέχρι την Παρασκευή 01/06/2018. Όσοι προσέλθουν την ημέρα του αγώνα δίχως προηγηθείσα συμμετοχή ή δηλώσουν πέραν της ημερομηνίας λήξης των εγγραφών, δεν θα πάρουν αριθμό και δεν θα αναφέρονται στα αποτελέσματα.
Εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν μέχρι την 28/02/2018 και είναι οικονομικά ολοκληρωμένες θα μπουν στην κλήρωση για 3 δωρεάν διανυκτερεύσεις και 10 δωρεάν εισιτήρια περιηγητικής κρουαζιέρας στα γύρω νησιά (όπως Μεγανήσι, Σκορπιός κλπ).

Κόστος συμμετοχής: Ημιμαραθώνιος: 15€, Αγώνας 10χλμ: 10€, Αγώνας 5χλμ: 5€, Έκπτωση 3€ για ομαδική εγγραφή ισχύει μόνο στον αγώνα του ημιμαραθωνίου και για γκρουπ άνω των 10 ατόμων στον συγκεκριμένο αγώνα. Το κόστος περιλαμβάνει τον αριθμό συμμετοχής, την πλήρη τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα, το πακέτο διατροφικής αποκατάστασης κατά τον τερματισμό, το μετάλλιο και δίπλωμα τερματισμού, την φύλαξη ρουχισμού, δωρεάν pasta party, και στους τρεις αγώνες ενώ στον ημιμαραθώνιο παρέχεται και η αναμνηστική αθλητική τσάντα.
Στον Αγώνα 1χλμ το κόστος εγγραφής είναι 2€ και περιλαμβάνει τον αριθμό συμμετοχής, το μετάλλιο και το δίπλωμα συμμετοχής καθώς και τον χυμό κατά τον τερματισμό.

Τεχνικό T-Shirt: Κατά την εγγραφή υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας για το τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης με ανάλογο αντίτιμο.

Μεταφορά: Από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για Λευκάδα οι ήδη εγγεγραμμένοι δρομείς έχουν έκπτωση 50% την οποία θα διασφαλίσουν επιδεικνύοντας την αστυνομική τους ταυτότητα την ημέρα παραλαβής του εισιτηρίου τους κατά το χρονικό διάστημα 08-10/06/2018. Καλό είναι όσοι ενδιαφέρονται να προβούν σε κράτηση θέσης νωρίτερα στα κατά τόπους πρακτορεία ΚΤΕΛ.

Διαμονή: Η Διοργάνωση έχει φροντίσει να πάρει έκπτωση από καταλύματα και ξενοδοχεία της περιοχής προκειμένου να εξυπηρετήσει το δρομικό και συνοδό κοινό. Επίσης για συλλόγους άνω των 30 ατόμων, οι οποίοι θα μεταβούν με δικό τους λεωφορείο, υπάρχουν ειδικές τιμές για τις οποίες ο υπεύθυνος της εκδρομής πρέπει να έρθει σε επικοινωνία το συντομότερο με την διοργάνωση προκειμένου να γίνει εγκαίρως η κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού κλινών.

Φιλανθρωπική συμμετοχή: μέρος του ποσού που θα συγκεντρωθεί από τις εγγραφές των 1000μ. θα διατεθεί για την ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων για τα οποία θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση.

Βραβεύσεις: Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης και στους 3 αγώνες. Επίσης στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα βραβεύονται οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας όπως αναγράφονται παρακάτω. Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης δεν θα βραβεύονται στις επιμέρους κατηγορίες. Στον Αγώνα 1000 μέτρων θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι μαθητές και οι 3 πρώτες μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου στις αναγραφόμενες ηλικιακές κατηγορίες. Σε όλους τους αθλητές και των 4 Αγώνων (21.097χλμ, 10χλμ, 5χλμ, 1χλμ) που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.

Ειδικές εκδηλώσεις: Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων την Κυριακή 10/06/2018, θα πραγματοποιηθεί Beach Party σε παραλία παρέα με μουσική, χορό, θάλασσα και ότι άλλο χρειάζεται ο αθλητής για την καλύτερη δυνατή μεταγωνιστική αποκατάσταση. Επίσης την ημέρα του Αγώνα και ώρα 13:00-15:00 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν Pasta Partyγια τους αθλητές που θα λάβουν μέρος, για το οποίο θα υπάρχει ενημέρωση κατά την παραλαβή των αριθμών.

Γενικά: Οι αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας (πρώην Δημαρχείο) την ημέρα του αγώνα 09:00-17:00 και την προηγουμένη 15:00-20:00. Στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο, Λαϊκό Δρόμο Υγείας και τον Αγώνα 10χλμ θα υπάρχει Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση.
Κάθε 2.5 χλμ. περίπου σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί με νερά (2ο, 5ο, 7.5ο, 10ο, 13ο, 15ο, 18ο, χιλιόμετρο), ενώ στο 10ο θα υπάρχει και ισοτονικό. Οι αγώνες θα γίνουν με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Όλοι οι δρομείς θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα».

Για να δείτε την πλήρη προκήρυξη της διοργάνωσης πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Grammos Alpine Hard Trail Race 2022
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
1ος Λαικός Αγώνας Δρόμου στη μνήμη του Βασίλη Λαζάρη
2-4-2017: Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί αγώνας στη μνήμη του Βασίλη Λαζάρη στην Κάτω Αχαία.
Φεστιβάλ αγώνων εντός σταδίου - Αναβολή
Αγώνες υπεραποστάσεων μέσα στο Στάδιο από τον Απόλλωνα Δυτ. Αττικής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο