Ραντεβού το Νοέμβριο!

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στον 34ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. Η παραλιακή πλημμύρισε από δρομείς που συμμετείχαν στην μεγάλη δρομική γιορτή της Άνοιξης. Τελικά 1021 πέρασαν την γραμμή του τερματισμού και μαζί τους 27 ομάδες που συμμετείχαν στην σκυταλοδρομία 2Χ10 χλμ. και 150 μικροί δρομείς στον αγώνα των 2 χλμ. Δείτε τα επίσημα αποτελέσματα.

Share

Με σύμμαχο τον καιρό και τη συμμετοχή 1.300 και πλέον δρομέων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά, ο 34ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά, ο οποίος δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως ο πιο επιτυχημένος όλων των εποχών.
Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή και όλοι χάρηκαν το τρέξιμο σε μία πανέμορφη διαδρομή συμμετέχοντας στη μεγάλη δρομική γιορτή της Άνοιξης.
Η συνεργασία του Σ.Δ.Υ. Αθηνών, ο οποίος γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, με το περιοδικό RUNNER στη διοργάνωση του αγώνα, οδήγησε στη σημαντική αναβάθμισή του σε κάθε επίπεδο, αλλάζοντας σελίδα στην μακρόχρονη ιστορία του.
Στον αγώνα των 20 χλμ. τερμάτισαν για πρώτη φορά στη χώρα μας σε αγώνα δρόμου (πλην του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας), περισσότεροι από 1000 δρομείς, διπλασιάζοντας σχεδόν τον αριθμό τους σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.
Μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος της Salomon Team με χρόνο 1:03.46. Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. έκανε ένα δυνατό τεστ ενόψει της συμμετοχής του στον μαραθώνιο του Μιλάνου στις 10 Απριλίου. Ο Θεοδωρακάκος μπήκε από νωρίς επικεφαλής στον αγώνα και πέρασε τα 10χλμ. σε 32.01. Στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό και έτρεξε το δεύτερο 10άρι σε 31.45, για να τερματίσει καταχειροκροτούμενος στο στάδιο του Αγ. Κοσμά από τους εκατοντάδες θεατές.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ένας δρομέας από την Αιθιοπία, ο Ουαγκένι Ταφέσε με χρόνο 1:08.21 ενώ τρίτος ήταν ο περσινός νικητής Γιάννης Χαμόδρακας του ΣΔΥ Μεσσηνίας με 1:08.49.
Στις γυναίκες η Φιλίππα Πουλίδου του Γ.Α.Σ. Ιλισσός, κέρδισε για μία ακόμη φορά με 1:24.39 μπροστά από τις Ευαγγελία Δελή του Α.Π.Σ. Aπόλλων Δ.Α. και Βάσω Σταύρου του Just Run, οι οποίες έκαναν 1:26.51 και 1:28.56 αντίστοιχα. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός αν και λίγο ζεστός, αλλά η άπνοια που επικρατούσε έκανε ευκολότερη την προσπάθεια των δρομέων σε μια πολύ εύκολη διαδρομή.
Στον αγώνα της σκυταλοδρομίας έλαβαν μέρος 27 ομάδες με τα “Τρελά Ποτάκια”, το όνομα που διάλεξαν οι Ηλίας Μαυροειδέας και Γιώργος Βαλαβάνης να κατακτούν την πρώτη θέση. Ακολούθησε η ομάδα του ΣΔΥ Πειραιά (Γιώργος Μίνο και Μάρεκ Τσέβτσικ) και τα αδέλφια Γιαννέλη, Σωτήρης και Δημήτρης.
Τέλος στον αγώνα των 2 χλμ. έλαβαν μέρος περισσότερα από 150 παιδιά.

Σας ευχαριστούμε!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους δρομείς, τους φίλους και τους συνοδούς τους αλλά και τους Συλλόγους Δρομέων που συμμετείχαν, συμβάλλοντας στην επιτυχία του αγώνα αλλά και όλα τα μέλη του Σ.Δ.Υ. Αθηνών και των εθελοντών που δούλεψαν για τη σωστή διοργάνωσή του. 
Επιπλέον ευχαριστούμε το προσωπικό του Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά για το σημαντικό έργο που προσέφερε καθώς και τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για την παραχώρηση της χρήσης του σταδίου του στίβου.
 
Οι χορηγοί μας
Εξίσου σημαντική ήταν και η υποστήριξη του αγώνα από τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του. Η εταιρεία αθλητικών ειδών ASICS ήταν ο μεγάλος χορηγός τους αγώνα, προσφέροντας επιπλέον και σημαντικά δώρα που κληρώθηκαν στους δρομείς. Έτσι 3 τυχεροί, οι Παναγιώτης Αχείμαστος, Γιώργος Θεολόγου και Χριστιάνα Κεφαλά, κέρδισαν από μία δωροεπιταγή αξίας 150 € για προϊόντα ASICS ενώ άλλοι 3, οι Θανάσης Καρανάσιος, Νίκος Ρόμπολας και Ηλίας Νικολόπουλος, δωροεπιταγή αξίας 100 € προσφορά της εταιρείας TEVA.
 
Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια των χορηγών του αγώνα:
DimandRealEstateDevelopment η οποία δραστηριοποιείται στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση ακινήτων,
– Coca Cola – Τρία Έψιλον η οποία παρείχε το ισοτονικό ενεργειακό ποτό Powerade και το νερό ΑΥΡΑ ActiveCup και
– ThirdWind η οποία προσέφερε τα ενεργειακά gelsGU.
 
Τον αγώνα υποστήριξαν ακόμα:
– η εταιρεία Dole, η οποία προσέφερε φρούτα σε όλους τους δρομείς το διήμερο του αγώνα,
– η κορυφαία εταιρεία μαγειρικών σκευών AMC η οποία σε συνεργασία με τις εταιρείες Melissa και Agrino προσέφεραν στους δρομείς και τους φίλους τους γευστικά και υγιεινά μαγειρεμένα πιάτα,
– η NaturaPharmη οποία προσέφερε σε όλους τους δρομείς ένα πακέτο προϊόντων περιποίησης ποδιών Gehwol,
– η Βιοκλινική Αθηνών η οποία προσέφερε σε τρεις τυχερούς (τους Γιώργο Σκουρή, Θεόδωρο Γρηγοριάδη και Θανάση Σπηλιοτώπουλο) πλήρη εργομετρικό έλεγχο, 
– η Interamerican παρέχοντας ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο για την ασφάλεια του αγώνα και
– το τουριστικό γραφείο «Ιφιγένεια Tours», το οποίο παρείχε το λεωφορείο που μετέφερε τις ομάδες της σκυταλοδρομίας προς και από το Καβούρι.
 
Σημαντική ήταν για μία ακόμη φορά η συνεισφορά της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας που φρόντισαν για της κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, του Ο.Α.Σ.Α. για την παραχώρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, της ΤΡΑΜ Α.Ε. τόσο για τη διευκόλυνση κατά τη διέλευση των δρομέων από τις γραμμές της όσο και για την προβολή που παρείχε στον αγώνα, του Ε.Κ.Α.Β. το οποίο είναι πάντα σε ετοιμότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες τους αλλά και του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που βρίσκεται πάντα δίπλα στις προσπάθειες του Σ.Δ.Υ. Αθηνών.
 
Ευχαριστούμε επίσης τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, την ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.pulse.gr καθώς και όλα τα ΜΜΕ τα οποία υποστήριξαν επικοινωνιακά τον αγώνα.
Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για τις 27 Νοεμβρίου 2011, ημέρα διεξαγωγής του 29ου Αγώνα Δρόμου Υγείας 10 χλμ. αλλά και για τις 11 Μαρτίου 2012, οπότε και θα διεξαχθεί ο επετειακός 35ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ.
 
Για την οργανωτική επιτροπή,
 
Ελένη Μπερτσάτου, Πρόεδρος του Σ.Δ.Υ. Αθηνών
Νίκος Πολιάς, Διευθυντής του περιοδικού RUNNER
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας»
14-4-2019: Αγώνες 5 & 10 χλμ. στο Πεδίο του Άρεως
Αποτελέσματα αγώνα 5 χλμ.
Spetses Mini Marathon – Αποτελέσματα αγώνα 5 χλμ.
7ος Κλεώναιος Αγών
6-7-2019: Αγώνας στις Αρχαίες Κλεωνές
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο