Έφτασαν τις 900 οι συμμετοχές στα Τρίκαλα!

Ολοκληρώθηκε η περίοδος εγγραφών για τον 5ο ημιμαραθώνιο δρόμο “Θανάσης Σταμόπουλος” που θα διξαχθεί από την Καλαμπάκα ως τα Τρίκαλα την Κυριακή 18 Μαρτίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις 900, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διαεξαγωγή του αγώνα. Δείτε τα τελευταία νέα και την ανακοίνωση των διοργανωτών.

Share

Έφτασαν τις 900 οι συμμετοχές στον Ημιμαραθώνιο  «Θανάσης Σταμόπουλος»

Με νέο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές  στον 5ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο «Θανάσης Σταμόπουλος» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, και πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της χώρας μας.
Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων διοργάνωσε το 2008 τον πρώτο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου από την Καλαμπάκα στα Τρίκαλα δίνοντας του το όνομα του ιδρυτικού του μέλους, Θανάση Σταμόπουλου για να τιμήσει τη μνήμη του. Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου του 2008 συμμετείχαν περίπου 330 δρομείς, αριθμός συγκλονιστικός για τα δεδομένα της εποχής και νικητής αναδείχτηκε ο Τρικαλινός αθλητής του ιστορικού Γ.Σ. Τρικάλων Φάνης Σκούφιας με χρόνο 1:11:41.
Τα επόμενα χρόνια ο αγώνας είχε αυξανόμενη όσον αφορά τις συμμετοχές πορεία. Ωστόσο το 2011 ήταν η χρόνια που ο ημιμαραθώνιος «Θανάσης Σταμόπουλος» αναβαθμίστηκε εντυπωσιακά  φτάνοντας τον πολύ μεγάλο αριθμό των 749 εγγραφών με την προσδοκία ότι φέτος με την παρουσία και της AIMS θα υπερβούν τις 800.
Φέτος ο 5ος Ημιμαραθώνιος αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερος, μιας και ο σύλλογος δρομέων, θέλει να ανεβάζει συνεχώς τον πήχη και το επίπεδο του αγώνα. Έτσι, φέτος, εκτός από τον ημιμαραθώνιο δρόμο, θα διεξαχθούν και αγώνας 6,5χλμ, καθώς και αγώνας 1000 μέτρων με δωρεάν συμμετοχή για τα παιδιά.
Ήδη στον Ημιμαραθώνιο αγώνα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους οι τρεις καλύτεροι Έλληνες μαραθωνοδρόμοι αυτή την περίοδο, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Μιχάλης Παρμάκης και ο Κώστας Πούλιος, οι οποίοι θα κάνουν και την πρόβα τζενεραλε στα Τρίκαλα στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
 
Ο αγώνας των 1000 μετρων για παιδιά 8-14 ετών είναι δωρεάν.
Κατά την εγγραφή στους αγώνες, θα παρέχεται σε όλους τους δρομείς η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης, του εθελοντικού μη κυβερνητικού οργανισμού ΣΤΕΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.stamhalfmarathon.org) ή να επικοινωνήσετε στα τηλ. 24310 72170, 6970 177207 και 6937 116086.

Συνεργασία με τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

Στο μεταξύ την Παρασκευή 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ στελεχών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου δρομέων Τρικάλων, οργανωτή του 5ου ημιμαραθωνίου «Θανάσης Σταμόπουλος».

Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Νίκος Οικονομίδης, ο Υπεύθυνος Εθελοντισμού Βασίλης Σταμόπουλος και ο Υπεύθυνος Διαδρομής Βασίλης Θεοχάρης και συνομίλησαν με τον Διοικητή της Σχολής Ταξίαρχο κύριο Μπίκο Δημήτριο, τον Διευθυντή σπουδών Συνταγματάρχη κύριο Αγγελάκη Ευθύμιο καθώς και με άλλα στελέχη της σχολής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, η μεγάλη δυναμική που έχει αποκτήσει ο ημιμαραθώνιος «Θανάσης Σταμόπουλος», οι αυξημένες απαιτήσεις της διοργάνωσης και οι λεπτομέρειες της φετινής συνδρομής της σχολής στον αγώνα.

Έτσι και φέτος, η Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών θα είναι πολύτιμος συνεργάτης των ανθρώπων της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα και όπως λένε χαρακτηριστικά «ο αγώνας χωρίς την προσφορά της Σχολής θα ήταν μισός».

Πιο συγκεκριμένα, η ΣΜΥ φέτος συνδράμει στον αγώνα παραχωρώντας σκηνικό υλικό, οχήματα μετακίνησης αθλητών, το ασθενοφόρο της σχολής, 12 καθηγητές για τους σταθμούς υδροδοσίας, 4 γυμναστές πιστοποιημένους κριτές, πολλούς εθελοντές σπουδαστές, ενώ βοηθάει στην παράθεση «πρόχειρου» γεύματος για τους αθλητές μετά το πέρας του αγώνα. Σημαντική είναι η προσφορά της Σχολής και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η Σχολή συμμετέχει με το τεράστιο νούμερο των 136 σπουδαστών – αθλητών, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών από ένα μόνο φορέα ή Σύλλογο και αποδεικνύει περίτρανα την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτές στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Από τα παραπάνω μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει ότι η ΣΜΥ είναι ένας πολύ σημαντικός κρίκος στην επιτυχημένη διοργάνωση και του φετινού ημιμαραθωνίου, δίνοντας κάθε χρόνο τον καλύτερο της εαυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γεωργάντεια 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
LAWYERS’ RUN for Children
Δείτε περισσότερα
3ο Olympic Day Run - Αναβολή
Συνεχίζονται οι εγγραφές με αγώνες για όλους στην Θεσσαλονίκη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο