Απίθανα πράγματα από τον Kristian Blummenfelt στο Τρίαθλο!

Ο Νορβηγός διέλυσε το φράγμα των 7 ωρών στην Iron απόσταση!

Share

Ο Kristian Blummenfelt έσπασε ένα μεγάλο φράγμα αφού έγινε ο πρώτος άνθρωπος που τερματίζει την απόσταση του Iron Τριάθλου κάτω από τις 7 ώρες! Η επίδοση του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή αφού τερμάτισε σε 6:44:26!

Τρελή χρονιά για τον Blummenfelt

Ο απίθανος Νορβηγός στα 28 του έχει πετύχει αδιανόητα πράγματα τους τελευταίους 12 μήνες αφού αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στο τρίαθλο, σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ πριν λίγους μήνες, ενώ κέρδισε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του IRONMAN στην Γιούτα των ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, ο Blummenfelt κάλυψε τα 3,8χλμ. κολύμβησης σε 48:21, τα 180χλμ. ποδηλασίας σε 3:24:22 που είναι και το πιο εντυπωσιακό, ενώ έτρεξε τον Μαραθώνιο στο τέλος σε 2:30:50!

Όλα αυτά έγιναν στην Δρέσδη στην Γερμανία και στον αγώνα που είχε σχεδιαστεί ακριβώς για αυτόν τον σκοπό, να σπάσει το φράγμα των 7 ωρών.

Στον ίδιο αγώνα ο Βρετανός Joe Skipper κατέβηκε κι αυτός το φράγμα των 7 ωρών τερματίζοντας σε 6:47:37.

Κάτω από τις 8 ώρες η Matthews

Ακόμα, και πάλι στον ίδιο αγώνα, η Βρετανίδα Kat Matthews έγινε η πρώτη γυναίκα που σπάει το φράγμα των 8 ωρών στην ίδια απόσταση!

Και όχι απλά το έσπασε! Τερμάτισε σε 7:31:54, κολυμπώντας τα 3,8χλμ. κάτω από τα 55 λεπτά, ποδηλατώντας τα 180χλμ. σε 3:50:06 και τρέχοντας τον Μαραθώνιο στο τέλος στο εντυπωσιακό 2:46:09.

Πολύ γρήγορη ήταν και η Nicola Spirig που τερμάτισε σε 7:34:29. Αξίζει να πούμε πως και οι δύο αθλήτριες στην προσπάθειά τους αυτή είχαν τη βοήθεια συνολικά 10 “λαγών”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ημερομηνία του Skiritida Run 2023
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Συκάρειος Δρόμος 2023: Χρήσιμες πληροφορίες
Παραλαβή των πακέτων συμμετοχής και όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο