Ο Kristian Blummenfelt χρυσός Ολυμπιονίκης στο τρίαθλο

Share
Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο

Ο Νορβηγός Kristian Blummenfelt ήταν ο μεγάλος νικητής στο Τρίαθλο των ανδρών στο Τόκιο καθώς αναδείχθηκε χρυσός ολυμπιονίκης.

Ο Blummenfelt ολοκλήρωσε και τα τρία σκέλη του αγωνίσματος σε 1:45:04 για να φτάσει στο πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο.

Ποιος είναι ο Kristian Blummenfelt

Φυσικά κάθε άλλο παρά τυχαίος αθλητής είναι. Έχει στην κατοχή του το παγκόσμιο ρεκόρ στο IRONMAN 70.3 (Half Ironman) με 3:29:04, ενώ έχει κατακτήσει πάνω από 10 μετάλλια στους διεθνείς αγώνες της ITU World Triathlon Series.

Ο 27χρονος Νορβηγός που αγωνίζεται στην ολυμπιακή απόσταση του Τριάθλου καθώς και στο Half Ironman ξεκίνησε σαν αθλητής αποστάσεων του στίβου πριν μεταπηδήσει στο Τρίαθλο.

Τα υπόλοιπα μετάλλια

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Alex Yee από την Μεγάλη Βρετανία σε 1:45:15, ενώ το χάλκινο πήρε ο Νεοζηλανδός Hayden Wilde σε 1:45:24.

Μάλιστα, ο 23χρονος Alex Yee που έκανε μία μίνι έκπληξη, λίγο μετά τον αγώνα δήλωσε: “Είμαι απλά ένας απλός τύπος από το νοτιοανατολικό Λονδίνο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα”.

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπος, όπως άλλωστε μαρτυρούν και τα αποτελέσματα. Δόθηκαν σπουδαίες μάχες και πραγματικά χάρισαν μοναδικές στιγμές στους τηλεθεατές. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως οι 8 πρώτοι τερμάτισαν μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό!

Η μεγάλη ελπίδα των Βρετανών, ασημένιος στο Ρίο το 2016 και χάλκινος στο Λονδίνο το 2012, ο Jonathan Brownlee, έμεινε πέμπτος, καθώς τέταρτος ήταν ο Βέλγος Martel van Riel.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Απούσα η Αφρική

Ένα στοιχείο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως ενώ η Αφρική κυριαρχεί στους δρόμους αντοχής, στον αποψινό αγώνα ο πρώτος Αφρικανός ήταν στην 45η θέση (!). Ο λόγος για τον Μαροκινό Μehdi Essadiq, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός εκπρόσωπος της Μαύρης Ηπείρου που τερμάτισε!

Συνολικά ολοκλήρωσαν τον αγώνα 49 αθλητές με τον τελευταίο να τερματίζει σε 1:57:32.

Η άκυρη εκκίνηση

Στον αγώνα είχαμε κι ένα σχετικά σπάνιο περιστατικό καθώς δόθηκε άκυρη εκκίνηση με τα θαλάσσια οχήματα να δίνουν μάχη να μαζέψουν τους τριαθλητές για να δοθεί νέα εκκίνηση.

Ο αγώνας των γυναικών

Η αντίστοιχη κούρσα των γυναικών θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Τρίτης στις 12:30 π.μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
17ος Μαραθώνιος Μεσσήνης
O Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης διοργάνωσε και έτρεξε!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο