Έρχεται ο Μάιος γεμάτος αγώνες!

Όλοι οι αγώνες στην Ελλάδα για τον Μάιο του 2024!

Share

Έρχεται ο Μάιος, εμπρός βήμα ταχύ για… αγώνες! Τον ερχόμενο μήνα η Ελλάδα θα είναι στο… τρέξιμο καθώς στα τρία Σαββατοκύριακα του Μαΐου – εξαιρείται το πρώτο λόγω Πάσχα – το εγχώριο αγωνιστικό καλεντάρι είναι πραγματικά ασφυκτικά γεμάτο!

Αγώνες σε όλη τη χώρα και για όλα τα γούστα που.. στριμώχθηκαν σε τρία Σαββατοκύριακα, οπότε θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα είστε κι εσείς παρόντες και παρούσες σε έναν ή και σε περισσότερους από αυτούς.

Αναλυτικά:

Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου

Με το πρώτο ΣΚ του Μαΐου να μην έχει αγώνες λόγω Πάσχα, το βάρος μετακυλίεται στα επόμενα. Έτσι, το Σαββατοκύριακο 11-12 ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο αγωνιστικό του μήνα με πάρα πολλές επιλογές.

Ξεχωρίζουν σίγουρα ο 13ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου στην Λάρισα, ο Επιδαύριος Δρόμος 2024, ο 11ος Πράσινος Λευκάδιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος – Green Half Marathon Lefkada, ενώ την τιμητική τους έχουν κι άλλα νησιά με αγώνες δρόμου όσο και trail όπως τους Amorgos Trail Challenge 2024, 3o Zante Run 2024, και Pathfinder Mykonos Lighthouse Challenge Fast Running.

Οι λάτρεις των αγώνων trail γενικά έχουν έχουν αρκετές επιλογές, καθώς πέρα από όσους αναφέραμε ήδη υπάρχουν ακόμα ο 3ος Ipsilantis Trail, το 2ο Φεστιβάλ Ορεινού Τρεξίματος και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων “Kronio Festival”, ο Ανόπαια Ατραπός 2024, ο 5ος Ορεινός δρόμος Οβριοκάστρου Κερατέας,

Ξεχωρίζουν ακόμα ο 3ος Ipsilantis Trail, το 3rd Thrakomakedones Run, το 1ο Grevena City Run, αλλά και το Egnatia Run 2024.

Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου

Ίσως το πιο γεμάτο Σαββατοκύριακο της χρονιάς με δεκάδες επιλογές, κυριολεκτικά για όλα τα γούστα, είτε πρόκειται για είδος αγώνα (άσφαλτος, βουνό, κλπ.) είτε για απόσταση!

Εντός Αττικής οι επιλογές είναι πάρα πολλές με τον αγώνα στον Άγιο Δημήτριο Ειρηνοδρομία 2024 να πραγματοποιείται την Κυριακή 19 Μαΐου. Την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και ο 17oς Γύρος Νέας Σμύρνης, ο Εργατικός – Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Χαϊδάρι – Καισαριανή, ο 1ος Παλλήνιο δρόμος, καθώς και το PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024. Το Σάββατο 18/5 θα πραγματοποιηθεί και το Life Run 2024 στο Χαϊδάρι.

Φυσικά, υπάρχουν επιλογές και για Ημιμαραθώνιο καθώς θα πραγματοποιηθούν ο 7ος Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων – Ioannina Half Marathon, το Axios Running Festival 2024, ο 4ος Αγώνας Δρόμου Φαλανναίων και ο 6ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης – Ημιμαραθώνιος.

Για τους φίλους των βουνών η λίστα περιλαμβάνει το 3ο Godzilla Xanthi Trail, το Skiathos Trail Run 2024, το Vavdos Trail Run 2024, αλλά και το 1o Kalamata Mountain Run.

Την Κυριακή θα γίνουν κι άλλοι αγώνες δρόμου όπως ο 6ος Αγώνας Κάστρου Διδυμοτείχου, ο 20ος Δρόμος Θυσίας Νάουσας, και ο 2ος Δρόμος Θυσίας Κακολύρι 1944.

Τέλος, το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο θα ανοίξει με το αγαπημένο Spetsathlon 2024, αλλά και τον αγώνα υπεραπόστασης, Ευχίδειο Άθλο – Υπεράθλο – Δρόμος 9 Μουσών 2024.

Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της άνοιξης δεν θα μπορούσε να είναι φτωχότερο αγωνιστικά. Με επιλογές για κάθε γούστο κλείνει ιδανικά την άνοιξη και υποδέχεται το καλοκαίρι.

Και γι’ αυτό οι αγώνες στα νησιά έχουν την τιμητική τους όπως το αγαπημένο 9th Tinos Running Experience Avance 2024, αλλά και το Kea Run 2024 στην όμορφη Τζιά!

Οι βουνίσιοι θα δυσκολευτούν να αποφασίσουν ανάμεσα στο TihioRace Ultra Edition 2024, το Ursa Trail 2024, καθώς και το 3ο Koutouki Trail Run εντός Αττικής.

Θα γίνουν ακόμα ο 6ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2024, ο Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα 2024, το Run Greece 2024 στα Τρίκαλα, ο 7ος Λαϊκός Αγώνας “Παναγιώτης Αφαλής” με αγώνα 5χλμ., το 4th Raches Run Agroinvest, ο 8ος Αγώνας Δρόμου Μνημείων Θεσσαλονίκης – Yedi Kule Conquest 2024, το Stymphalia Lake Run 2024 και ο 40ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου.

Ενημερωθείτε για όλους τους αγώνες δρόμου στην Ελλάδα στο runnermagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Πιστοποιητικά συμμετοχής-επίδοσης & προσωποποιημένες φωτογραφίες
Υποκύψτε στον πειρασμό της σοκολάτας!
Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αγαπημένο γλύκισμα!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο