1o Kalamata Mountain Run

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Kalamata Mountain Trail

Την Κυριακή 19 Μαΐου θα διεξαχθεί ο αγώνας: 1o Kalamata Mountain Run. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις αποστάσεις Kalathi Trail 25χλμ. & Verga Race 9χλμ. με εκκίνηση και τερματισμό από την παραλία Καλαμάτας. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

1o Kalamata Mountain Run – Προκήρυξη

Με στόχο την ανάδειξη και προβολή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, διοργανώνει την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος «Kalamata Μountain Run» στο όρος Καλάθι, παρυφή του Ταϋγέτου. Η διοργάνωση είναι μη κερδοσκοπική και στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά εθελοντών.

Το «Kalamata Mountain Run» ενώνει τη θάλασσα με το βουνό και την Καλαμάτα με τον Ταΰγετο. Τόπος διεξαγωγής είναι το όρος Καλάθι (1.340μ.) που βρίσκεται δίπλα στην Καλαμάτα και το οποίο ξεκινά από τη θάλασσα δυτικά και ενώνεται ανατολικά με τον Ταΰγετο. Πρόκειται για ένα βουνό με απίστευτες εναλλαγές τοπίου, άγνωστο στον περισσότερο κόσμο, το οποίο όμως προκαλεί μεγάλη έκπληξη και θαυμασμό στον ανυποψίαστο επισκέπτη. Παραδοσιακοί οικισμοί, το βασίλειο των κατασκευών της πέτρας, δάση και αλπικά λιβάδια, μυστηριώδεις πέτρινες αψίδες, ο περίφημος και καλά κρυμμένος «Κρατήρας», η ανεμπόδιστη θέα της θάλασσας και του Ταϋγέτου είναι μερικά από τα στοιχεία των διαδρομών του «Kalamata Mountain Run».

ΑΓΩΝΑΣ «Kalathi Trail 25k»

Ο αγώνας «Kalathi Trail» απόστασης 25 χλμ με θετική υψομετρική τα 1.474 μ., ξεκινάει από το επίπεδο της θάλασσας και φτάνει μέχρι τα 1.316 μέτρα. Πρόκειται για μια διαδρομή απαιτητική, δύσκολη, τεχνική, με μαγευτική θέα η οποία κινείται στο μεγαλύτερο τμήμα των μονοπατιών του βουνού. Απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς, με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Αφετηρία/Τερματισμός: Παραλία Καλαμάτας (Barreira Βeach Βar, χορηγός υπηρεσίας για τη φιλοξενία του αγώνα)

Ώρα εκκίνησης: 8:00 πμ.

Έγκυρο όριο τερματισμού: 6:30 ώρες, στις 14:30

Λήξη εγγραφών: 15/05/2024

ΑΓΩΝΑΣ «Verga Race 9k»

Ο αγώνας «Verga Race απόστασης 9 χλμ με θετική υψομετρική τα 442 μ. απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή σε ορεινό αγώνα.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Αφετηρία/Τερματισμός: Παραλία Καλαμάτας (Barreira Βeach Βar, χορηγός υπηρεσίας για τη φιλοξενία του αγώνα)

Ώρα εκκίνησης: 9:00 πμ.

Έγκυρο όριο τερματισμού (2,5 ώρες), στις 11:30μμ.

Λήξη εγγραφών: 15/05/2024

Για δηλώσεις εγγραφών και την πλήρη προκήρυξη στο https://www.eoskal.gr/kalamata-mountain-run/prokiryksi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Run Greece 2024 - Αλεξανδρούπολη
Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο