Αντηλιακό και τρέξιμο: Όλες οι απαντήσεις!

Δείτε αναλυτικές οδηγίες

Share

Όχι, το αντηλιακό δεν είναι μόνο για τη θάλασσα και το μπάνιο, αλλά και για τις προπονήσεις μας, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι!

Έτσι, λοιπόν, είτε τρέχεις νωρίς το πρωί, είτε ακόμα και αργά το απόγευμα, μην ξεχνάς να το χρησιμοποιείς.

Πότε πρέπει, όμως, να το βάλεις και ποιον βαθμό να επιλέξεις; Χρειάζεται ανανέωση ή αρκεί μία φορά;

Ακολουθούν οι απαντήσεις σε αυτά και σε ακόμα περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τη χρήση του αντηλιακού από τους δρομείς για τις προπονήσεις τους!

Τι αντηλιακό να επιλέξω για το τρέξιμο;

Προτίμησε προϊόντα με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 (SPF 30), ενώ καλό είναι να είναι αδιάβροχο ώστε να μην διαλύεται από τον ιδρώτα. Πολύ πρακτικά για τους δρομείς είναι τα προϊόντα σε σπρέι λόγω της εύκολης χρήσης τους και της υφής τους που είναι πιο εύκολα απορροφήσιμη από την επιδερμίδα.

Σε ποιες περιοχές να βάλω;

Κυρίως στο πρόσωπο, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό σημείο. Βάλε στα χέρια, στους ώμους και στα πόδια, ακόμα και σε περιοχές που προστατεύονται από τα ρούχα.

Πότε πρέπει να το βάλω;

Εφάρμοσε επαρκή ποσότητα περίπου 20 λεπτά πριν βγεις για τρέξιμο, και όχι την τελευταία στιγμή. Υπάρχουν, βέβαια, και προϊόντα που δρουν αμέσως, κάτι που εξαρτάται από τα ενεργά συστατικά τους. Σε κάθε περίπτωση συμβουλέψου τις οδηγίες στη συσκευασία του κάθε αντηλιακού.

Πρέπει να το ανανεώσω;

Γενικά το αντηλιακό χρειάζεται ανανέωση κάθε δύο ώρες. Ωστόσο, η ιδανική συχνότητα ανανέωσης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως ο βαθμός προστασίας του αντηλιακού, ο τύπος του δέρματός σου, η ώρα της προπόνησης κ.ά.

Αν μετά την προπόνηση βουτήξεις στη θάλασσα τότε μόλις βγεις πρέπει να το ανανεώσεις και πάλι.

Επίσης, αν κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου ιδρώσεις πολύ και διαλυθεί τότε θα χρειαστεί και σε αυτήν την περίπτωση ανανέωση.

Νομίζετε ότι τις ημέρες με συννεφιά δεν χρειάζεται; Για δείτε εδώ

Σε κάθε περίπτωση

Όπως και να έχει, ακόμα κι αν έχεις το πιο “προστατευτικό” αντηλιακό, θα πρέπει να αποφεύγεις να βγαίνεις για τρέξιμο μετά τις 10-11 το πρωί έως και τις 4-5 το απόγευμα καθώς η θερμοκρασία είναι συνήθως πολύ υψηλή και ο ήλιος πολύ δυνατός και υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι, όχι μόνο για το δέρμα αλλά και το κεφάλι.

Δες ακόμα πολύτιμες συμβουλές για την προπόνηση με πολλή ζέστη, πώς να διαχειριστείς αγώνες και προπόνησε σε παρόμοιες συνθήκες καθώς και διατροφολογικές συμβουλές για ενυδάτωση αυτές τις μέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Adidas Adizero Adios Pro Evo 1
Το record-breaker shoe ήρθε στην Ελλάδα
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο