Sinead Diver, ακόμα ένα φαινόμενο του Μαραθώνιου!

Ακόμα μία απίθανη δρομέας

Share

Mεγάλα ρεκόρ στα 45 της!

Την περασμένη Κυριακή στον Μαραθώνιο της Βαλένθια, η Sinead Diver έκλεψε τις εντυπώσεις.

Όχι, δεν ήταν η νικήτρια του αγώνα, για την ακρίβεια ήταν μόλις 12η! Ωστόσο, κατάφερε να σημειώσει μία εξαιρετική επίδοση που αποτελεί και νέο εθνικό ρεκόρ για την Αυστραλία.

Η Diver τερμάτισε σε 2:21:34 για να πάρει το ρεκόρ της χώρας της από μία σπουδαία αθλήτρια, την Benita Willis .

Αυτό, ωστόσο, που κάνει την επίδοση της αυτή ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι πως η Diver είναι 45 ετών. Επιπλέον, είναι μητέρα δύο παιδιών, κι εργάζεται καθημερινά για 8 ώρες ως ηλεκτρονικός μηχανικός υπολογιστών!

Και δεν είναι μόνο αυτό! Ξεκίνησε να τρέχει συστηματικά μόλις 12 χρόνια πριν, λίγους μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού. To 2012 κέρδισε το εθνικό πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου στην Αυστραλία, ενώ δύο χρόνια αργότερα έτρεξε τον πρώτο της Μαραθώνιο.

Στα 38 της έτρεξε τον δεύτερο Μαραθώνιο και πήρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015!

Φυσικά αυτή η πρόκριση της έβαλε ιδέες και για ολυμπιακή συμμετοχή. Κάτι που κατάφερε πέρυσι στο Τόκιο όταν και βγήκε 10η στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Το πρόγραμμα

Η Diver ξυπνά πολύ νωρίς το πρωί, στις 4:30, για να κάνει την πρωινή της προπόνηση, ενώ εκτελεί και δεύτερη προπόνηση μέσα στη μέρα.

Καλύπτει συνολικά σχεδόν 180χλμ. την εβδομάδα και πλέον ονειρεύεται τη δεύτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς το 2024 στο Παρίσι.

Θα πρέπει να πούμε, βέβαια, πως η Diver δεν ήταν “άσχετη” με τον αθλητισμό. Γεννήθηκε στην Ιρλανδία όπου έζησε μέχρι τα 25 της, κι εκεί σπούδασε Αθλητικές επιστήμες ενώ ασχολείτο με διάφορα σπορ.

Αρκετές περιπτώσεις

Πλέον, “φαινόμενα” όπως η Diver δεν είναι μοναδικά! Στον κόσμο του Μαραθώνιου έχουμε δει κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, όπως φυσικά αυτήν της Keira D’Amato, αλλά κι άλλων γυναικών που συνδυάζουν πολύ υψηλές επιδόσεις, εργασία, και κάποιες φορές και μητρότητα!

Στην Βαλένθια μάλιστα είδαμε μία ακόμα περίπτωση με την 30χρονη Γαλλίδα Marjolaine Nicolas, αρκετά καινούρια στο χώρο του Μαραθωνίου να τερματίζει, μόλις στον δεύτερο της Μαραθώνιο, σε 2:33:26!

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως στον πρόσφατο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, οι έξι από τις δέκα πρώτες γυναίκες είναι και μητέρες!

Σίγουρα, οι νέες τεχνολογίες, τα παπούτσια και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες βοηθούν αυτές τις γυναίκες – όπως όλους άλλωστε. Επίσης, ο Μαραθώνιος είναι ένα αγώνισμα που ευνοεί τέτοιο τρόπο ζωής καθώς η προπόνηση του δεν έχει πολύ υψηλές εντάσεις και περιλαμβάνει πολλά συνεχόμενα τρεξίματα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτές οι γυναίκες δείχνουν ότι όταν υπάρχει πρόγραμμα, στόχος και θέληση τότε μπορείς να τα καταφέρεις όλα και αποτελούν παράδειγμα για όλους μας! Και πως το ταλέντο, όταν υπάρχει δεν χάνεται!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 27-28 Απριλίου
Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Υποκύψτε στον πειρασμό της σοκολάτας!
Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αγαπημένο γλύκισμα!
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
Ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και παιδιά, οι πρωταγωνιστές στον 18ο Μαραθώνιο της Ιστορίας, της συμπερίληψης, του πολιτισμού!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο