Δάσος Φασίδερη, Κηφισιά

Ένα δάσος κοντά στην πόλη στα βόρεια της Αθήνας

Share

Η αναζήτησή μας για νέους χώρους προπόνησης μας οδήγησε στη βόρεια πλευρά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κηφισιάς. Έτσι, και με αφορμή τον αγώνα UA Kifisia City Challenge, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή, τρέξαμε στο δάσος Φασίδερη, ένα πραγματικά πολύ πυκνό δάσος που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει πως βρισκόμασταν μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Λίγα λόγια για το μέρος
Στα σύνορα της Κηφισιάς με τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη, πολύ κοντά στην Εθν. Οδό, βρίσκεται το Δάσος Φασίδερη, μία μεγάλη περιοχή έκτασης 25 και πλέον στρεμμάτων.
Πρόκειται για ένα πραγματικά πυκνό δάσος από πεύκα που αποτελεί μία συνέχεια του πεντελικού τοπίου. Η έκταση αυτή τέμνεται από δρόμους, κυρίως ασφάλτινους, που εξυπηρετούν όσους κινούνται στην περιοχή, με τη διέλευση των οχημάτων, όμως, να είναι εξαιρετικά αραιή. Επιπλέον, στην «καρδιά» του δάσους υπάρχουν χωμάτινοι δρόμοι που σχηματίζουν αρκετές διαδρομές. Σχεδόν σε όλη την έκταση, ο ήλιος καλύπτεται πλήρως από τα πυκνά δέντρα δημιουργώντας μία πραγματικά ευχάριστη αίσθηση με όμορφες μυρωδιές και δροσιά, τους πιο θερμούς μήνες.

Η πρόσβαση
Το δάσος βρίσκεται βόρεια από το κέντρο της της περιοχής της Νέας Ερυθραίας. Για τους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη αν προσεγγίσουν το κέντρο της Ερυθραίας, ενώ για όσους θελήσουν να το επισκεφθούν από πιο μακριά, η Εθνική οδός και η έξοδος της Ν. Ερυθραίας είναι η καλύτερη και συντομότερη επιλογή. Στους διάφορους δρόμους υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης των οχημάτων τους.

Η διαδρομή
Η αλήθεια είναι ότι μπορεί κανείς να σχηματίσει άπειρες διαδρομές γύρω από το δάσος όσο και μέσα σε αυτό. Θα λέγαμε πως είναι ιδανικό για Long run, καθώς οι δρομείς θα προστατευθούν από τον ήλιο, ενώ έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας πολλών διαφορετικών διαδρομών τη στιγμή που οι περισσότερες από αυτές είναι απόλυτα επίπεδες. Εμείς, τρέξαμε σε μία διαδρομή που κινείται περιμετρικά του δάσους, η οποία καλύπτει μία απόσταση 1.250μ., σχεδόν αποκλειστικά σε χωμάτινους δρόμους.
Σε κάθε περίπτωση, το δάσος δίνει τη δυνατότητα και για trail running αφού διαθέτει αρκετά μονοπάτια, αλλά και χωμάτινους δρόμους στο εσωτερικό του αυξάνοντας τις επιλογές.

Extras
+ Εναλλαγές τοπίου στη διαδρομή, πολλαπλές επιλογές
+ Πολύ κοντά σε κεντρικά σημεία
– Ελλιπής φωτισμός τις βραδινές ώρες

Δημοσίευση στο Runner νο. 92, στη στήλη «Διαδρομές»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άλσος Λαϊκής Κυριαρχίας, Άλιμος
Ορεινή όαση μες στην πόλη του Αλίμου στα Νότια προάστια
Άλσος Χολαργού
Τρέχοντας σε έναν όμορφο χώρο πρασίνου πολύ κοντά απο το κέντρο της Αθήνας
Άλσος Περιστερίου
Ένα άλσος σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή της Δυτικής Αθήνας και ένα απο τα καλύτερη μέρη για τρέξιμο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο