Παγκόσμιο ρεκόρ στο IRONMAN!

Ο Jan Frodeno έσπασε τα χρονόμετρα στο Battle Royale, πετυχαίνοντας ένα νέο, μεγάλο Παγκόσμιο ρεκόρ στο IRONMAN

Share

Ένα νέο μεγάλο Παγκόσμιο ρεκόρ στο IRONMAN έβγαλε η μεγάλη μάχη των δύο κορυφαίων αθλητών, του Jan Frodeno και του Lionel Sanders.

Οι δύο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι στο πολυαναμενόμενο Tri Battle Royale με τον Frodeno να είναι ο μεγάλος νικητής με 7:27:53. Βέβαια και ο Sanders πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με 7:43:32.

Μονομαχία σε ειδική διαδρομή

Ο αγώνας στην περιοχή Allgäu της Γερμανίας, ουσιαστικά ήταν μία μεταξύ τους μονομαχία αφού συμμετείχαν μόνο οι δύο κορυφαίοι αθλητές.

H διαδρομή είχε επιλεγεί ώστε να “βγάλει” μία μεγάλη επίδοση, όπως κι έγινε.

Επιπλέον, οι αθλητές είχαν την τύχη να λαμβάνουν τα υγρά τους εν κινήσει από μοτοσυκλετιστές, ενώ το κομμάτι της ποδηλασίας έγινε σε ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή.

Ο καιρός, ωστόσο, δεν ήταν και ο καλύτερος με αρκετή βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες στη διάρκεια του αγώνα, κάτι που όμως δεν τους πολυενόχλησε…

Στην πραγματικότητα βέβαια, ο Γερμανός επικράτησε πολύ εύκολα, με τον Καναδό Sanders να έχει περισσότερο το ρόλο “λαγού” τελικά, παρά διεκδικητή της νίκης – πόσο μάλλον του ρεκόρ καλύπτοντας τον Μαραθώνιο στο τέλος σε 2:44:21.

Η εξέλιξη

Ο Frodeno βγήκε από το νερό σε 45:58 έχοντας ήδη πάρει μία διαφορά σχεδόν 5 λεπτών από τον Sanders.

Στη συνέχεια, κάλυψε τα 180χλμ. ποδηλασίας σε 3:55:22 και αποσπάστηκε ακόμα 5 λεπτά.

Μία μικρή τούμπα που έφαγε όταν γλίστρησε στη ζώνη αλλαγής με το τρέξιμο τελικά δεν τον προβλημάτισε. Σηκώθηκε και συνέχισε κανονικά για να φτάσει στη νίκη και φυσικά στο ρεκόρ.

Κορυφαίος ο Frodeno

Ο 40χρονος πλέον Jan Frodeno είναι ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές όλων των εποχών στο Τρίαθλο και στο IRONMAN.

Έχει αναδειχθεί τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο IRONMAN, 2 φορές στο IRONMAN 70,3, ενώ το 2008 ήταν χρυσός ολυμπιονίκης στο τρίαθλο.

Ο ύψους 193 εκατοστών Frodeno είχε στην κατοχή του και το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ στο IRONMAN από το 2015 με 7:35:39.

Ψάχνεις χρήσιμες συμβουλές για το Τρίαθλο;

Ιπποτικός ο Sanders

Οσον αφορά τον δεύτερο Sanders, η επίδοση του είναι πραγματικά εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς πως πριν τρεις εβδομάδες είχε απογοητεύσει σε αγώνα στην Κυανή Ακτή.

Μπορεί ο αγώνας να είχε στηθεί σαν μονομαχία, όμως γνώριζε καλά και ο ίδιος πως δεν θα μπορούσε να κοντράρει τον Frodeno. Αναγνώρισε, άλλωστε, πόσο σπουδαίος αθλητής είναι.

Ξεχώρισε μάλιστα η δήλωση του: “Αυτή ήταν η ευκαιρία που μία φορά θα έχεις στη ζωή σου, να αγωνίζεσαι απέναντι στον ήρωα σου. Είναι κάτι που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή”.

Το IRONMAN είναι ένα αγώνισμα “μεγάλου Τριάθλου” και περιλαμβάνει 3,86χλμ. κολύμβησης, 180χλμ. ποδηλασίας και έναν Μαραθώνιο τρεξίματος.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο