Μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ στο full τρίαθλο

Δράστης ο Γιαν Φροντένο ο οποίος έτρεξε έναν απίστευτο μαραθώνιο μετά από 3,8χλμ. κολύμβησης και 180 χλμ. ποδηλασίας

Share

Το full τρίαθλο αποτελεί μία από τις δυσκολότερες αθλητικές δοκιμασίες καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μία μεγαλύτερη έκδοση του κλασικού (ολυμπιακού) τριάθλου. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει 3,86χλμ. κολύμβησης, 180 χλμ. ποδηλασίας και στη συνέχεια έναν μαραθώνιο. 

Πρόσφατα, ο Γερμανός πρωταθλητής και χρυσός ολυμπιονίκης του τριάθλου το 2008, Γιαν Φροντένο σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα αφού τερμάτισε σε 7:35:39 βελτιώνοντας κατά έξι περίπου λεπτά την περασμένη επίδοση που είχε σημειώσει ο Αντρέας Ρέλερτ.

Ο Φροντένο στον αγώνα Challege Roth επί γερμανικού εδάφους κάλυψε την απόσταση των 3,8χλμ. κολυμπώντας σε 45:22, στη συνέχεια ολοκλήρωσε τα 180χλμ. ποδηλασίας σε 4:08:07 ενώ στον μαραθώνιο χρειάστηκε 2:39:28 για να φτάσει σε αυτό το σπουδαίο ρεκόρ.

Σε σύγκριση με το περασμένο ρεκόρ, ο Φροντένο ήταν πιο γρήγορος και στα 3 αγωνίσματα, πολύ περισσότερο βέβαια στην ποδηλασία (περίπου 3,5 λεπτά) αλλά και στον μαραθώνιο ενώ παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι ήταν πιο αργός στις αλλαγές του, τον χρόνο δηλαδή που απαιτείται για τη μετάβαση από το ένα αγώνισμα στο άλλο, κάτι που όμως μεταφράζεται σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αξίζει να αναφερθεί πως στον αγώνα ο 2ος αθλητής τερμάτισε 21 λεπτά πίσω από τον Φροντένο ενώ και το περασμένο παγκόσμιο ρεκόρ είχε σaημειωθεί στον ίδιο αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο