Μετάβαση στο περιεχόμενο

Walnuts pie

Καρυδόπιτα με τζίντζερ, ελαιόλαδο & μαύρη ζάχαρη

Share

Η κλασική καρυδόπιτα αναβαθμίζεται με νέα και ξεχωριστά υλικά

MΕΡΙΔΕΣ / 8

ΥΛΙΚΑ

• 250 γρ. καρύδια τριμμένα
• 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 160 γρ. ελαιόλαδο
• 150 γρ. χυμός από πορτοκάλι
• 20 γρ. τζίντζερ φρέσκο (τριμμένο)
• 160 γρ. ζάχαρη καστανή
• ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
• ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε σκεύος ανάμειξης προσθέτουμε το χυμό, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε καλά με σύρμα φουέ ή σπάτουλα σιλικόνης. Τοποθετούμε το μείγμα σε ανάλογη φόρμα ψησίματος (διαμέτρου 25 εκατοστών περίπου) αφού την έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 45 λεπτά.

Σερβίρουμε προαιρετικά με σάλτσα μαύρης σοκολάτας (150 γρ. γάλα / 150 γρ. μαύρη σοκολάτα). Βράζουμε το γάλα, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για να δείτε θέματα ενδυνάμωσης-ευλυγισίας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 4412 / 551,5 kcal
Πρωτεΐνες: 55 / 6,8 γρ.
Υδατάνθρακες: 319 / 39,8 γρ.
Λίπη: 324 / 40,5 γρ.

Δημοσίευση στο Runner  116, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
One Pot Pasta
Σπαγέτι θαλασσινών με ζυμαρικά ολικής άλεσης «ΗΛΙΟΣ»
Pineapple Smoothie
Σμούθι με ανανά και καρύδα
Yogurt tartines
Ταρτίνες με κρέμα γιαουρτιού, φρέσκα σύκα και μέντα
ΥΓΕΙΑ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE