Η κλασική καρυδόπιτα αναβαθμίζεται με νέα και ξεχωριστά υλικά
MΕΡΙΔΕΣ / 8
ΥΛΙΚΑ
• 250 γρ. καρύδια τριμμένα
• 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 160 γρ. ελαιόλαδο
• 150 γρ. χυμός από πορτοκάλι
• 20 γρ. τζίντζερ φρέσκο (τριμμένο)
• 160 γρ. ζάχαρη καστανή
• ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
• ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε σκεύος ανάμειξης προσθέτουμε το χυμό, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε καλά με σύρμα φουέ ή σπάτουλα σιλικόνης. Τοποθετούμε το μείγμα σε ανάλογη φόρμα ψησίματος (διαμέτρου 25 εκατοστών περίπου) αφού την έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 45 λεπτά.
Σερβίρουμε προαιρετικά με σάλτσα μαύρης σοκολάτας (150 γρ. γάλα / 150 γρ. μαύρη σοκολάτα). Βράζουμε το γάλα, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για να δείτε θέματα ενδυνάμωσης-ευλυγισίας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 4412 / 551,5 kcal
Πρωτεΐνες: 55 / 6,8 γρ.
Υδατάνθρακες: 319 / 39,8 γρ.
Λίπη: 324 / 40,5 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 116, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer https://www.theodoremitsis.gr/