Μετάβαση στο περιεχόμενο

Speed apple pie

Γρήγορη μηλόπιτα με αλεύρι βρώμης & πεκάν

Share

Ένα αγαπημένο γλυκό που προσφέρει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A αλλά και αντιοξειδωτικά

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

ΥΛIΚΑ:

• 2 τμχ. μήλα Fuji ή Smith
• 1/4 κούπας ζάχαρη καστανή
• 1/3 κούπας μέλι
• 1/3 κούπας αλεύρι βρώμης
• 1 1/4 κ.γ. baking powder
• ½ κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
• ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
• 2 τμχ. αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
• 1/8 κ.γ. βανίλια σκόνη
• 1 κούπα καρύδια πεκάν (καθαρισμένα και κομμένα στη μέση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Σε σκεύος ανάμειξης τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ξεκινώντας από τα στερεά. Ομογενοποιούμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα μήλα. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Τέλος ψήνουμε στους 175°C για περίπου 50’-55’. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Για να δείτε θέματα ενδυνάμωσης-ευλυγισίας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1811,2 / 452,8 kcal
Πρωτεΐνες: 26,1 / 6,52 γρ.
Υδατάνθρακες: 223,3 / 55,82 γρ.
Λίπη: 90,4 / 22,6 γρ.

Δημοσίευση στο Runner  111, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Asparagus velute
Σπαραγγόσουπα με κουρκουμά και γαρίδες
Chicken Meatballs
Κεφτεδάκια κοτόπουλου με νιφάδες βρώμης και λευκή κινόα, σε σάλτσα ντομάτας
Xmas burger
Μπέργκερ από περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι
ΥΓΕΙΑ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE