ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
ΥΛΙΚΑ
• 2 μελιτζάνες
• 3 κολοκυθάκια
• 1 κιλό ώριμες φρέσκες ντομάτες
• 3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 300 γρ. (με χαμηλά λιπαρά) τυριά
• 1 ματσάκι βασιλικός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύντε τις μελιτζάνες, καθαρίστε τις και κόψτε τις σε μακρόστενες φέτες. Βάλτε τις σε αλατόνερο, που θα το αλλάξετε δυο-τρεις φορές για να ξεπικρίσουν. Πλύντε και καθαρίστε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα και αυτά σε μακρόστενες φέτες. Πλύντε τις ντομάτες και κόψτε τις σε ροδέλες.
Στραγγίξτε τις μελιτζάνες και τοποθετήστε τις σε ένα πυρίμαχο σκεύος, εναλλάξ με τα κολοκυθάκια. Βάλτε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας.
Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με το τυρί, που θα το έχετε τρίψει. Ρίξτε το βασιλικό ψιλοκομμένο.
Καλύψτε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάλτε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 25 λεπτά. Λίγο πριν από το τέλος βγάλτε το αλουμινόχαρτο και γκρατινάρετε τα λαχανικά.