Μία δυναμωτική σαλάτα ειδικά για όσους τρέξουν στους αγώνες 5 ή 10χλμ.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2
ΥΛΙΚΑ:
• 2 φιλέτα κοτόπουλο (περίπου 200-250γρ. το καθένα)
• 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη ή αλάτι)
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. χυμός λεμόνι
• 4 φλιτζάνια φύλλα σαλάτας (π.χ., μίξ γκριν, ρόκα, σπανάκι)
• 1/2 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
• 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά, για περισσότερη υφή και γεύση)
• Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτοπετσέτες. Αλατοπιπερώνουμε από τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα φι- λέτα κοτόπουλο για περίπου 6-8 λεπτά ανά πλευρά, ή μέχρι να ψηθούν πλήρως και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο και το χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, τοποθετούμε τα φύλλα σαλάτας. Απλώνουμε το μείγμα φυστικοβούτυρου και καρυδιών πάνω από τη σαλάτα.
Τοποθετούμε τις φέτες κοτόπουλου πάνω από τη σαλάτα και το μείγμα φυστικοβούτυρου.
Αν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε και κρέμα γάλακτος για περισσότερη υφή και γεύση.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 755 / 377,5 kcal
Πρωτεΐνες: 46 / 23 γρ.
Υδατάνθρακες: 55 / 27,5 γρ.
Λίπη: 39 / 19,5 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 139, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, chubbies.gr