Pasta in white

Ταλιατέλες με κοτόπουλο & μανιτάρια σε κρέμα ρεβιθιού

FacebookTwitterEmailShare

Μία εναλλακτική του αγαπημένου πιάτου του δρομέα, πλούσια σε κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, βιταμίνες (Β1, Β2, Β3, Β12, D, C), αλλά και πρωτεΐνες

Μερίδες: 2

ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. ταλιατέλες (ωμές)
140 γρ. κοτόπουλο στήθος (λεπτοκομμένο)
70 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
2 κ.σ. αλεύρι από ρεβίθια
1 κούπα ζωμός κοτόπουλου
½ κούπα γάλα
1 κ.σ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
½ κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ανάλογο αλάτι /πιπέρι
1 κ.γ. κάρι
ξύσμα από μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και τα κρυώνουμε ελαφρά. Σε ανάλογο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και δυναμώνουμε τη φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και συνεχίζουμε προσθέτοντας τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο θυμάρι, μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι ρεβιθιού με το κάρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου και το γάλα και τα φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και αφήνουμε να γλασάρουν όλα μαζί. Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και ανάλογο αλάτι και πιπέρι.
Σημείωση: Αν το αποτέλεσμα είναι πολύ πηκτό, αραιώνουμε με ζωμό.

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1247 / 623,5 kcal
Πρωτεΐνες: 36 / 18 γρ.
Υδατάνθρακες: 80 / 40 γρ.
Λίπη: 87,1 / 43,55 γρ.

Συντομεύσεις: κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

Δημοσίευση στο RUNNER 101, του Θοδωρή Μήτση, https://www.theodoremitsis.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Σχόλια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλυκοπατάτα με αυγά & τυρί κατίκι
Σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, ωμέγα 3 και ωμέγα 6, αλλά και σε μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο.
Τορτίγια με φιλετάκια κοτόπουλου, γραβιέρα & καλοκαιρινά λαχανικά
Back to Top