Lentile salad

Σαλάτα με παντζάρια, φακές & αχλάδια

Share
lentile salad

Ένα ελαφρύ πιάτο κατάλληλο και για vegan

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2

ΥΛΙΚΑ:
• 150 γρ. παντζάρι  βρασμένο
• 2 αχλάδια σε κύβους
• 250 γρ. φακές βρασμένες
• 50 γρ. σαλάτα βαλεριάνα ή mix baby leafs
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. μηλόξυδο
• 1/3 κ.γ.  πάπρικα καπνιστή
• 1/2 κ.γ. λιναρόσπορος τριμμένος
• ανάλογο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το βρασμένο παντζάρι και τα αχλάδια σε κύβους. Πλένουμε με άφθονο νερό τη σαλάτα βαλεριάνα και στραγγίζουμε πολύ καλά τα υγρά. Σε ανάλογο σκεύος αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το λιναρόσπορο, την πάπρικα και το αλάτι. Στρώνουμε τα φύλλα βαλεριάνας σε ανάλογο πιάτο και γαρνίρουμε με τις φακές και τα υπόλοιπα υλικά (παντζάρι, αχλάδι). Τέλος, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ. Προαιρετικά, συνοδεύουμε με παξιμάδια από χαρούπι και μια ελαφριά γραβιέρα (αν δεν είμαστε vegan).

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:

Ενέργεια: 831 / 415,5 kcal
Πρωτεΐνες: 48 / 24 γρ.
Υδατάνθρακες: 65,25 / 32,62 γρ.
Λίπη: 42 / 21 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 137, του Θοδωρή Μήτση https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιουβετσάκι με ταχίνι, τόνο &  σταφίδες
Ένα πλούσιο πιάτο ζυμαρικών για μαραθωνοδρόμους
Ώρα για σνακ
Τα καλύτερα καλοκαιρινά μίνι γεύματα για δρομείς
Summer smoothie
Smoothie με κεράσια, μπανάνα και γαρύφαλο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο