Salmon tartare

Ταρτάρ σολομού με σησαμέλαιο, μουστάρδα & λευκό κρεμμύδι

Share
salmon tartare

Η συνταγή μας Salmon tartare: Ταρτάρ σολομού με σησαμέλαιο, μουστάρδα & λευκό κρεμμύδι. Εκεί που η ποιοτική πρωτεΐνη συναντά την υψηλή μαγειρική.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2

ΥΛΙΚΑ

• 230 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς δέρμα & κόκαλα
• 1 μικρό κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
• ½ κ.σ. μουστάρδα καυτερή
• χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
• 2 πρέζες αλάτι
• ανάλογο πιπέρι μαύρο (φρέσκο-τριμμένο)
• 1 κ.σ. σησαμέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το σολομό σε πολύ μικρούς κύβους και τον τοποθετούμε σε σκεύος ανάμειξης. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε την οξύτητα και το αλάτι και διορθώνουμε ανάλογα.

Σερβίρουμε προαιρετικά με λεπτές φέτες από χωριάτικο φρυγανισμένο ψωμί ή με παξιμαδάκια και πράσινα λαχανικά.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:

Ενέργεια: 356 / 178 kcal
Πρωτεΐνες: 44 / 22 γρ.
Υδατάνθρακες: – γρ.
Λίπη: 20 / 10 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 131, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr στη στήλη Δρομικές γεύσεις

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ / κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Chocolate cookies
Cookies σοκολάτας με βρώμη και μπανάνα
Pasta salad
Δροσερή σαλάτα με κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη, φρέσκο σπανάκι, ντοματίνια & φέτα
Healthy pasta
Ζυμαρικά από κόκκινη φακή με πέστο βασιλικού & τόνο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο